Hlavní obsah

Mapy.cz nově zobrazují města unikátním ptačím pohledem

Novinky, mif

Společnost Seznam.cz vylepšila svůj mapový server Mapy.cz. Nově tato služba u 140 měst z celé České republiky nabízí šikmé snímky neboli ptačí pohled. V leteckých snímcích tak už nejsou vidět jen střechy budov, ale objekty jsou zobrazeny ze všech čtyř stran. Uvedla to mluvčí Seznamu Irena Zatloukalová s tím, že Mapy.cz jsou jediným serverem, který tuto službu široké veřejnosti zdarma nabízí.

Článek

„Stačí se přizoomovat na největší úroveň přiblížení a v posledním kroku se mapa sama přepne do pohledu ze strany. Díky šikmým snímkům se můžete na každé místo ve městě podívat nejen z jednoho, ale hned ze čtyř různých pohledů,“ uvedl produktový manažer serveru Mapy.cz Adam Chvaja s tím, že tento postup funguje samozřejmě jen u měst, u kterých jsou šikmé snímky k dispozici.

Otáčet mapu a zobrazit tak pohled z jiné strany je možné pomocí rotačních šipek. Ty se při šikmém pohledu automaticky objeví v horním rohu internetového prohlížeče u ovládacího prvku pro pohyb mapy.

„Podrobnost těchto snímků je místy skutečně impozantní – zkuste se podívat například na zámek v Hluboké nad Vltavou nebo v Kroměříži, hrad Hukvaldy kostely a domy v centru Brna či Hradce Králové, nebo zcela unikátní moravské ocelové město,“ pochválil novinku Chvaja.

Foto: Novinky

Mapy.cz

Vylepšení se dočkala služba Mapy.cz už letos v květnu. Řeč je například o efektnějším vyhledávání na mapě, nových fotografiích nebo zajímavých informacích nejen o turistických místech. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám