Hlavní obsah

Mapy.cz nabídnou kvalitnější panoramatické snímky. Fotit se bude celé Česko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průběhu letošního léta bychom se na portálu Mapy.cz měli dočkat výrazně kvalitnějších panoramatických snímků. Společnost Seznam.cz totiž uzavřela smlouvu o dlouhodobé spolupráci s nizozemskou společností Cyclomedia, která je světovou špičkou ve sběru a zpracování obrazových dat ze silnic.

Foto: Mapy.cz

Ukázka panoramatických snímků z portálu Mapy.cz

Článek

„Velmi nás těší, že našim uživatelům budeme moct prezentovat data v nejlepší dostupné kvalitě,“ prohlásil Robert Drozda, ředitel divize Služeb Seznam.cz. Zároveň doplnil, že snímkování začne v květnu, uživatelé tak budou moci okusit první plody spolupráce již během letošního léta.

Geograficky přesně zaměřené sférické snímky veřejného prostředí přitom Seznam nebude využívat pouze na portálu Mapy.cz, ale také na svých službách Firmy.cz či Sreality.cz.

„Zobrazíme lepší kvalitu panoramatických fotografií například u profilů objektů registrovaných v katalogu Firmy.cz nebo panorama okolí u nemovitostí na portálu Sreality.cz,“ upozornil Jan Kunz, produktový manažer Mapy.cz.

Vlastní název či náhledová mapka. Mapy.cz rozšiřují možnosti sdílení

Internet a PC

„Cyclomedia je hrdá, že si ji společnost Seznam.cz vybrala jako dodavatele snímání s vysokým rozlišením a poskytovatele přesných geoprostorových údajů České republiky pro 3D pozemní zobrazení. Těšíme se na dlouhodobou spolupráci, která uživatelům různých platforem Seznamu zprostředkuje vysoce kvalitní zobrazení,“ doplnil Wessel van Hoek, obchodní ředitel společnosti Cyclomedia pro severní Evropu a rozvíjející se trhy.

Již během příštího měsíce tak budou moci lidé potkat na našich silnicích flotilu vozidel Cyclomedia, které budou vybaveny kamerovým systémem a dalšími senzory. Ty postupně budou snímat území celé České republiky.

„Už letos získáme fotografie a data třetiny silniční sítě našeho území a více než dvaceti největších měst,“ doplnil Kunz s tím, že nasnímaná data Seznam využije i při dalším zlepšování navigace, včetně dopravních informací.

Foto: Seznam.cz

Vůz od společnosti Cyclomedia

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám