Hlavní obsah

Lidé se v říjnu podle Seznamu zajímali o volby i změnu času

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Seznam.cz zveřejnila své pravidelné statistiky největších internetových skokanů. Zájmu lidí v říjnu neunikly krajské a senátní volby, ani přechod na zimní čas. Prvenství mezi společenskými a sportovními událostmi pak získala Velká pardubická.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Přestože se volební účast pohybovala okolo 18 %, což není nijak závratné číslo, v Seznamu skokanů českého internetu se tato klíčová událost projevila poměrně výrazně a ovládla kategorii Události. Zasáhla překvapivě také do kategorie Praktické dotazy. Tam sice první dvě místa zaujaly dotazy přesný čas a změna času, ale uživatelé se vyhledávače Seznam.cz také ptali jak volit a hledali volební kalkulačku,“ řekl PR specialista společnosti Seznam.cz Jakub Šumanský.

Říjnové výsledky podle něj ovlivnila i nebesa. „Na druhém místě se totiž ve skokanech v kategorii TV pořady, filmy, seriály umístila divadelní hra České nebe, kterou bylo možné 4. 10. sledovat přímo na domovské stránce Seznam.cz. A doslova z nebe přilétl i třetí skokan v kategorii osobnosti. Stal se jím Felix Baumgartner, který seskočil ze stratosféry a stal se několikanásobným světovým rekordmanem,“ doplnil Šumanský.

Statistika internetových skokanů zachycuje dotazy, které byly v říjnu  2012 hledány mnohonásobně více, než tomu bylo v předchozím období. Jedná se tedy o dotazy, které odráží aktuální zájmy uživatelů o určitá témata, kauzy nebo produkty.

Kompletní výsledky jsou umístěny na stránkách skonani.seznam.cz. Nejzajímavější internetové skokany naleznete v následující tabulce.

Největší skokani - říjen 2012
Osobnosti
1.Tamara Kubová
2.Pavlína Pořízková
3.Felix Baumgartner
4.Martin Shenar
Praktické dotazy
1.Přesný čas
2.Změna času 2012
3.Návody a manuály ke stažení
4.Volební kalkulačka
Zábava, kulturní, společenské a sportovní akce
1.Velká pardubická 2012
2.Rally Příbram 2012
3.Zlatíčka 2012
4.Nova Author Cup 2012
TV pořady, filmy, seriály
1.Troja
2.České nebe
3.Nevinnost film
4.Prostřeno 12.10.2012

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám