Hlavní obsah

Letem světem internetem (37. díl) - Kámasútra v mobilu

Novinky, Ladislav Bittner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náš seriál vás týden co týden seznamuje se zajímavými weby, které sice stojí stranou hlavního internetového dění, ale přesto vám mohou ušetřit peníze či rozšířit obzory. Dnes se o vaší přízeň bude ucházet web věnovaný Java aplikacím do mobilů, stránky příznivců tuningu automobilů a informační server pro zájemce o adopci.

Foto: Miroslav Knotek

Ilustrační foto

Článek

FreeMidlet.cz

Najít v široké nabídce mobilních telefonů přístroj s podporou Java aplikací již dnes není žádný problém. Pokud si takový telefon pořídíte, dříve nebo později se začnete poohlížet po softwarové potravě, kterou byste svůj mobil nakrmili. Pořádnou porci Java aplikací najdete na webu FreeMidlet.cz, který nabízí jednu z největších sbírek těchto aplikací na tuzemském webu. Více než půl tisícovky aplikací je rozděleno do přehledných katalogů (hry a programy).

Kromě toho zde najdete denně aktualizované informace o dění ve světě mobilní Javy a další specializované sekce jako je databáze mobilních telefonů s podporou Javy, Cheaty, Java FAQ, Odkazy a v neposlední řadě rozsáhlé diskusní fórum. 

Na pomyslném vrcholu zájmu uživatelů jsou však Java aplikace připravené volně ke stažení. "Náš server navštěvují jak mladí teenageři hledající nejlepší pařby do svého mobilu, tak uživatelé středního věku, kteří si díky užitečným Java aplikacím ulehčí práci se svým telefonem," říká o návštěvnících Vlastimil Zouhar z webu FreeMidlet.cz.

Web vznikl jako první svého druhu v České republice již před rokem a jeho nová verze byla spuštěna zhruba před dvěmi měsíci, kdy mimo jiné dostal zcela nový název FreeMidlet. Server má také svoji WAPovou verzi na adrese wap.freemidlet.cz, odkud si můžete stáhnout veškeré Java aplikace ze serveru přímo do svého mobilu. 

.: HODNOCENÍ: grafika (4/10), obsah (8/10)

Auto-tuning UNLIMITED

Mít "vytuněné" auto neznamená jen přidat mračítka na světla a na zadní sklo nalepit nápis "No Fear". Přesvědčit se o tom můžete na webu Auto-tuning UNLIMITED přinášejícím informace související se sportovními úpravami cestovních automobilů v České republice a rozšiřujícím povědomí o významu slova "tuning", které právě takovéto modifikace značí.

Obsahem stránek je česká tuningová galerie, články s recenzemi "kárek", reportážemi z akcí a srazů apod. A právě tyto reportáže jsou v současnosti nejnavštěvovanější částí webu. Poměrně markantně se ale rozvíjejí galerie virtuálního tuningu. "Ono upravovat auto na počítači vyjde přeci jen mnohem levněji, než to skutečné," dodává Jiří Snížek z webu Auto-tuning.

.: HODNOCENÍ: grafika (5/10), obsah (6/10)

Adopce

Adopce, česky řečeno osvojení, je forma náhradní rodinné péče, při které přijímají manželé či jednotlivci za vlastní opuštěné dítě a mají k němu stejná práva a povinnosti, jakoby byli biologickými rodiči. Adoptovat dítě však stále není snadné, i když jsou kojenecké ústavy a dětské domovy plné po celém světě. 

Mezi mediálně nejznámější osvojitele patří zcela jistě představitelka neohrožené hrdinky Tomb Raider Angelina Jolieová (ta však možná o své adoptované dítě přijde) a zpěvačka Madonna, která se naopak na adopci teprve chystá.

O adopci však pochopitelně žádají i miliony "bezejmenných" lidí a pokud mezi zájemce o svěření dítěte také patříte, měli byste vědět o webových stránkách Projektu náhradní rodinné péče, kde naleznete informace o postupu, jak žádat o náhradní rodinnou péči, základní informace o formách této péče, příslušné kontakty na zainteresované organizace, právní předpisy, příspěvky osvojitelů a pěstounů nebo názory odborníků.

.: HODNOCENÍ: grafika (6/10), obsah (7/10)

Autora najdete na weblogu Laco konečně bloguje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám