Hlavní obsah

Kuriózní žádosti na zaměstnance technické podpory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracovníci technické podpory počítačových firem občas řeší velice neobvyklé žádosti. Na jednu z nich se dokonce obrátil klient ze zahraničí, pravděpodobně farmář a chovatel, s prosbou o zaslání licenčního čísla produktu. "Původní instalaci rozšlapal i s notebookem můj býk," tvrdil technikům v elektronické poště.

Foto: Věra Breiová
Článek

Další klient zase zoufale prosil o pomoc s tím, že software způsobuje havárii na instalované karetní hře Solitaire. "Moje žena je závislá na Solitaire. Nespokojená žena není dobrá věc. Prosím pomozte!" napsal nešťastník.

Technická podpora v další společnosti zase nevěřícně zírala na zprávu o tom, že automaticky naplánovaný test se nespustil ve tři hodiny odpoledne, a zda tedy musí být počítač zapnutý. Smích na otevřené scéně pak sklidil následující e-mail jednoho z mnoha uživatelů: "Během instalace opakovaně slyším divné zvuky; jako odražené kulky při střílečce ve starém béčkovém westernu. Usoudil jsem, že to může být útočící virus, odrážející se od antivirové ochrany. Ale fakt si nejsem jistý, tak se raději ptám...".

Jedna z firem zase vrátila peníze zahraniční rodině, která tvrdila, že je hluboce věřící a zjistila v licenčním čísle kód 666. "To je ďábelské znamení, a proto produkt nemůžeme a nebudeme užívat," napsala rodina. Společnost peníze vrátila, ale s malým dotazem, co tito lidé dělají, pokud se číslovka 666 například objeví v měřiči ujeté vzdálenosti na tachometru.

Asi nejvíce práce si uspořili technici v případě jednoho z dotazů na podivné chování počítače. Správce obsáhle popisoval, že textový editor Word vypisuje nekonečný list písmen i, průzkumník se sám přepíná na různé disky a na počítači se samy tvoří nové adresáře. Technik navrhoval v první etapě vyměnit klávesnici. "Byla to klávesnice, vřelé díky, oddechl jsem si," zněla reakce.

Reklama

Výběr článků

Načítám