Hlavní obsah

Kdo nabízí nejlepší služby? Poradí hodnocení podniků na Mapy.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mapy.cz mohou lidé využívat nejen ke hledání tras při svých cestách či výletech, ale také k objevování zcela nových podniků. Tato česká aplikace nabízí lidem v rámci městských scénářů vyhledávání podniků včetně informace například o otevírací době a kvalitě jejich služeb, a to právě na základě uživatelských recenzí.

Foto: Mapy.cz

Ilustrační foto

Článek

Je úplně jedno, zda hledáte restauraci, hotel, květinářství, kadeřnictví nebo kulturní místo, díky recenzím od ostatních uživatelů můžete získat povědomí o celkové kvalitě firem ve vybrané lokalitě.

„Díky možnosti ohodnotit třeba svoji oblíbenou kavárnu nebo pekařství umožňujeme uživatelům aplikace Mapy.cz pomoct ostatním lidem objevit skvělé místo, kde strávit čas nebo nakoupit, a samotným živnostníkům pak zviditelnit svůj podnik na internetu,“ řekl Jan Kunz, produktový manažer Mapy.cz.

Chytrý algoritmus vše ověří a vyhodnotí

Každá nově přidaná recenze prochází automatickou kontrolou, v některých případech pak i následným manuálním prověřením. Schválené recenzi algoritmus přiřadí interní váhu, se kterou vstupuje do výpočtu celkového hodnocení dané firmy. Algoritmus zohledňuje více faktorů, jako je například stáří jednotlivých recenzí a podobně.

„Celkové vypočítané hodnocení je pak u firmy reprezentováno ve formě zeleného odznáčku s desetinným číslem na škále 1,0 - 5,0, které je doplněno textovým popisem. Zobrazuje se však pouze u těch podniků, u kterých interní algoritmus detekuje dostatečnou kvalitu dílčích recenzí,“ doplnil Kunz.

Česko z ptačí perspektivy. Mapy.cz lákají na nové letecké snímky

Internet a PC

Možnosti služby Mapy.cz jsou samozřejmě daleko širší, poskytuje aktuální dopravní informace a umožňuje vyhledat atraktivní místa v okolí, poskytuje tipy na zajímavé výlety, ať už pěšky, na kole, nebo autem. Samozřejmostí je i doporučování nejbližších restaurací, hotelů nebo zastávek městské hromadné dopravy.

Mapy.cz prostřednictvím počítače nebo mobilního telefonu využije během léta za měsíc až 6 000 000 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám