Hlavní obsah

Kde sehnat nejlevnější dovolenou? Firmy.cz zavádí hromadnou poptávku

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomoci s hledáním nejlepšího ubytování nyní může server Firmy.cz, který provozuje společnost Seznam.cz. Zavádí totiž hromadnou poptávku, díky které budou moci lidé oslovit až pět společností najednou a následně už jen vybírat nejvýhodnější nabídku. Aktuálně nová vychytávka funguje v sekci Ubytovacích služeb, postupně budou ale hromadné poptávky přidány i do dalších kategorií.

Foto: Seznam.cz

Firmy.cz nově nabízejí hromadnou poptávku.

Článek

„Jednotlivé poptávky jsme na Firmy.cz spustili na konci loňského roku a od té doby jsme jich živnostníkům a firmám doručili asi 40 tisíc. Data i uživatelské testování nám ukazují, že lidé odesílají nejčastěji 1 až 4 poptávky, proto je přidání funkce hromadných poptávek přirozeným krokem,“ vysvětlil Marek Doležel, produktový manažer Firmy.cz.

V současnosti je pomocí hromadných poptávek možné oslovit až pět různých společností. „Je ale možné, že jejich počet na základě dalších testů časem upravíme,“ doplnil Doležel.

Důraz na rychlost odezvy

Podle něj je nová funkce zajímavá především tím, že je hromadná poptávka odesílána přímo vybraným firmám. Na rozdíl od konkurence tak odpadá problém s případným schvalováním administrátory, kvůli čemuž se logicky odezva jednotlivých firem následně zbytečně prodlužuje.

Hromadná poptávka byla spuštěna nejprve pro podniky poskytující ubytování, kterých je v katalogu Firmy.cz mimochodem bezmála 17 000. „V kategorii Ubytovacích služeb stačí kliknout na tlačítko Poptat více firem, zaškrtnout políčko až u pěti vybraných penzionů, hotelů nebo apartmánů a vyplnit jeden poptávkový formulář,“ popsal fungování novinky Martin Fuks, manažer služby Firmy.cz.

„V něm mohou lidé rovnou zvolit i data příjezdu a odjezdu nebo počet dětí. Obdobné strukturované informace v poptávkových formulářích plánují Firmy.cz i pro další kategorie firem. Díky nim se také zvýší relevance nabídek, které jim od lidí chodí. Zatím však u zbytku firem, které nespadají pod Ubytovací služby, platí možnost jednotlivé poptávky,“ doplnil Fuks.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám