Hlavní obsah

Kamery v helikoptéře i na motorkách: Seznam.cz nabídne přímý přenos půlmaratónu

Novinky, mif
Olomouc

Poprvé v historii českého internetu budou moci lidé sledovat přímý přenos Mattoni 1/2Maraton Olomouc přímo na titulní stránce portálu Seznam.cz. On-line přenos akce, která se uskuteční v sobotu 21. června, nabídne kapacitu až pro sto tisíc diváků.

Foto: RunCzech

Letošního půlmaratónu v Olomouci by se mělo zúčastnit více než sedm tisíc lidí. (Ilustrační foto)

Článek

„V akci bude celkem dvanáct kamer, z toho například jedna v helikoptéře a dvě na motocyklech, k tomu tři záznamové. Postavíme i ministudio na náměstí,“ říká Jan Cvachovec ze společnosti 4elements, která přenos zajišťuje ve spolupráci se zkušeným režisérem Karlem Jonákem.

Podle Cvachovce se vysílací studio v místě závodu otevře už v 18 hodin. Samotný půlmaratón, kterého se má účastnit 7300 běžců včetně moderátora Kazmy z internetové televize Stream.cz, odstartuje o hodinu později a přímý přenos poběží až do 21 hodin.

„Na domovské stránce Seznam.cz umístíme box s odkazem na Sport.cz. Rozcestník pak zde nabídne hned dva přímé přenosy. Jeden čistě sportovní a druhý navázaný na naši reality show Kazma to nedá. V něm náš generální ředitel vyzval populárního moderátora Kazmu. Pokud trať neuběhne, tak jeho pořad One Man Show končí,“ vysvětluje Petra Kuráková z produktové komunikace společnosti Seznam.cz.

Foto: Stream.cz

Půlmaratonu se bude účastnit moderátor Kazma (na zemi vpravo) z internetové televize Stream.cz.

O závod nebudou ochuzeni ani diváci, kteří přímý přenos nestihnou. Záznam totiž bude uložený na Stream.cz. „Je to pro nás přelomová událost, on-line přímý přenos nabídne zprostředkovaný zážitek z naší události tisícům dalších lidí, které tak třeba namotivuje pro běhání,“ říká Slavomír Michalik z pořadatelského týmu RunCzech.

„Český běh podporujeme již čtvrtým rokem. Přímý přenos z Mattoni 1/2Maratonu Olomouc je dalším prohloubením spolupráce Seznam.cz s RunCzech běžeckou ligou. Jsme nadšení, že jeho prostřednictvím přiblížíme divákům jeden z nejpopulárnějších sportů u nás,“ dodává Petra Kuráková ze Seznam.cz.

Již dříve Seznam.cz přinesl přímé přenosy z koncertu kapely Lucie anebo představení Divadla Járy Cimrmana.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám