Hlavní obsah

Jedna chyba v Internet Exploreru následuje druhou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden odhalili softwaroví odborníci závadu v prohlížeči Internet Explorer, kvůli níž bylo možné napadnout osobní počítač vybavený tímto programem. V posledních dnech však experti upozornili na nový problém v programovém kódu IE.

Článek

O nejnovějším bezpečnostním problému v prohlížeči Internet Explorer informoval odborník Anreas Sandblad ze společnosti Secunia. Jeho výskyt potvrdil také Microsoft. Závadu je možné využít ke spuštění zhoubného kódu na napadeném počítači.

Všeobecně se předpokládá, že chyby, které vešly ve známost minulý a tento týden, spolu souvisí. Microsoft to však odmítá a reportované závady považuje za dvě navzájem nesouvisející softwarové chyby.

Secunia objevila variantu bezpečnostního problému, který souvisí se závadou v Internet Exploreru, jenž byla objevena minulý týden, uvedla firma na svých stránkách. "Chyba postihuje i systém Microsoft Windows XP SP2 v kombinaci s prohlížečem Internet Explorer 6.0 s posledními aktualizacemi," varovala Secunia.

Její zástupci však dodali, že detaily o nejnovější hrozbě pro Internet Explorer zatím nebyly zveřejněny, pouze zaslány Microsoftu, který na jejich základě připravuje pro IE opravu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám