Hlavní obsah

iPhony mají od Nového roku problémy s budíkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Telefony iPhone od firmy Apple měly o novoročním víkendu problémy se zabudovanou funkcí jednorázového budíku a řada uživatelů si stěžovala, že kvůli tomu v sobotu nebo v neděli zaspali. Společnost vzkázala, že v pondělí již budou budíky v iPhonech fungovat, někteří uživatelé v Asii však hlásili poruchu na budíku i v pondělí.

Foto: Archiv, Novinky

Apple iPhone

Článek

"Víme o problému spojeném s jednorázovými budíky nastavenými na 1. nebo 2. leden," sdělila agenturám Reuters a AP mluvčí Applu Natalie Harrisonová. "Všechny funkce budíku budou od 3. ledna fungovat správně," dodala.

Porucha se podle všeho týká funkce jednorázového budíku na iPhone 4 a starších modelech dovybavených nejnovějším operačním systémem iOS 4.0. Média uváděla, že kvůli poruše řada lidí o víkendu zaspala a tisíce lidí přišly pozdě do práce, zmeškaly odlety letadel nebo odjezdy vlaků.

Problémy zaznamenávali i v pondělí uživatelé v Asii. "Můj budík na iPhonu zase nefunguje. Přišel čas vyhrabat starý klasický budík," uvedla podle Reuters na servisu Twitter uživatelka s přezdívkou sueannlove.

Problém zřejmě není omezen jen na telefony iPhone. Na podobné problémy s budíkem si stěžovali i někteří vlastníci jiných produktů firmy Apple, například přehrávačů iPod.

Budík v iPhonu nezlobí poprvé

iPhone měl problémy s budíkem již dříve. Tehdy za to mohla změna letního času na zimní. Chyba se týkala buzení, u kterého uživatel nastavil pravidelné opakování alarmu pouze v určitých dnech v týdnu.

Správně tak zvonily budíky, které byly nastaveny na jednorázové upozornění nebo opakování buzení každý den v týdnu. [celá zpráva]

Velké potíže s publicitou závad měl Apple v červnu po uvedení nejnovějšího modelu iPhone 4. Firma tehdy kvůli špatně fungujícím anténám dokonce svolala tiskovou konferenci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám