Hlavní obsah

Inteligentní prádlo má utlumit závislost mládeže na mobilech

Jako žert zamýšlela německá telekomunikační společnost Deutsche Telekom prodej spodního prádla se zabudovaným čipem, jež by mělo pomoci zejména mladým lidem bojovat se závislostí na mobilních telefonech.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle deníku The Times však nečekaně objevila díru na trhu. Sadu dvou kusů spodního prádla v sytě růžové barvě, které má v kapsičce na zadní straně zabudovaný čip, lze propojit s mobilní aplikací, kterou si partneři nahrají do telefonu.

Prádlo pak podle výrobců slouží k odlákání pozornosti od mobilu k milostným aktivitám. Pokud jeden z partnerů má pocit, že druhý se právě věnuje telefonu více než svému protějšku, může se v prádle projít.

Čip se pak spáruje s aplikací a v telefonu nastaví modus „láskyplné chvilky“.

"Inteligentního prádla" vyrobila firma pouze pilotních 1000 kusů. Souprava v ceně 25 eur (640 Kč) ale z pultů rychle zmizela a poptávka dál trvá. "Chceme, aby mladé páry s naší pomocí dokázaly lépe bojovat s odcizením způsobeným digitálními technologiemi. To prádlo je úmyslně poněkud absurdní produkt, protože humor je často nejlepší způsob, jak získat něčí pozornost a začít s ním komunikovat," vysvětlil mluvčí Deutsche Telekom Wolfgang Kampbartold.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám