Hlavní obsah

HRA: Super Monster Painter Extreme - hraní s barvami

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro příznivce mixu logiky a akce je tady další hra, která pomůže zahnat jejich dlouhou chvíli. Bude se jednat o likvidaci monster, ovšem takovým způsobem, jaký jste ještě neviděli - pomocí barev z tuby.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 13.4.2018 Městská galerie současného umění PLATO. 11.4.2018

Článek

Princip hry je geniálně jednoduchý a jednoduše geniální. Při levém a spodním okraji čtvercové hrací plochy se nacházejí tři různobarevné tuby a dva panáčci. K jejich pohybu slouží kurzorové šipky, mezerník pak k tomu, aby vyskočili a vystříkli na plochu trochu barvy. Ptáte se proč? Protože se na ní postupně objevují různobarevná monstra, které zásah stejné barvy zničí.

Ostatním však neudělá nic, a proto je vhodné barevné tuby střídat. Vše se pak zdá býti jednoduché až nudné, ale až do té chvíle, než se na ploše začnou objevovat monstra, jejichž barvy nemáte; tedy nejsou žlutá, modrá nebo červená. Co s tím?

Stačí si vzpomenout na míchání barev a všimnout si, že pokud se protnou dva paprsky, vznikne v tom místě zcela nová barva - např. žlutá s modrou dá dohromady zelenou (barvu, ne pití), žlutá s červenou zase oranžovou atd. Cílem hry je pak likvidovat všechna monstra - teploměr na pravé straně ukazuje jejich počet a pokud dostoupí vrcholu, pak to znamená konec hry.

Naštěstí jsou tu ale věci, které vám v boji pomáhají. Když podržíte Shift a příslušnou šipku, přeskupí se pořadí jednotlivých barev v daném směru. Taktéž je vhodné sledovat počítač vlevo dole, pokud se rozsvítí, pak k němu přijďte, použijte mezerník a dostanete bonus.

Super Monster Painter Extreme je velice povedená hra, nestačí totiž jen zuřivě bušit do klávesnice, ale i trochu přemýšlet, pokud budete chtít dosáhnout vysokého počtu bodů. A to se mi líbí a doufám, že nejenom mně.

DOWNLOAD, homepage, 2.6 MB, 8/10

Reklama

Související články

HRA: Palí nám to - televizní soutěž

Po Milionáři se i televizní soutěž Pálí vám to? stává přitažlivým námětem pro tvůrce freewarových her. Dnes si představíme jedno její zpracování, nakolik...

HRA: Cirque de Zale - neobyčejná adventura

Žánr adventur docela skomírá a i když se čas od času objeví kvalitní český titul, fanoušci tohoto žánr musejí vyplňovat dlouhé mezery cizojazyčným zbožím. Dnes...

Výběr článků

Načítám