Hlavní obsah

HP zvažuje nákup softwarových společností, údajně chce Symantec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Hewlett-Packard zvažuje další koupě softwarových společností. Do akvizic, které by posílily její nejrychleji rostoucí část podnikání, by mohla investovat miliardy dolarů. Ve hře je údajně odkup výrobce antivirů a programů pro správu dat Symantec.

Článek

Mluvčí Symantecu se odmítla ke spekulacím o možném převzetí vyjadřovat s tím, že firma nikdy nekomentuje spekulace o fúzích a akvizicích.

Ředitel softwarové divize HP Tom Hogan uvedl, že HP má zájem hlavně o největší firmy z oblastí podnikového inteligentního softwaru a softwaru pro správu dat, o jaké konkrétně jde, však zatím odmítl uvést.

HP je největším výrobcem osobních počítačů na světě. S fúzemi a akvizicemi začala společnost již v loňském roce, kdy koupila za 4,5 miliardy dolarů (81,2 miliardy Kč) softwarovou společnost Mercury Interactive.

Loňská koupě izraelské společnosti Mercury byla největší akvizicí HP za čtyři roky. HP však zprávou překvapila mnoho analytiků i některé své zaměstnance, protože výrobce softwaru byl v té době vyšetřován v USA kvůli nesprávnému manipulování se zaměstnaneckými opcemi, a akvizice tak byla riziková. Nyní se však ukazuje, že se koupě vyplatila.

Reklama

Výběr článků

Načítám