Hlavní obsah

HP postaví v Praze regionální centrálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Společnost Hewlett Packard zřídí v Praze regionální centrálu pro řízené dodavatelského řetězce počítačové techniky pro Evropu, Blízký východ a Afriku. Firma, která do centrály investuje 22 miliónů korun, zde vytvoří 75 nových vysoce kvalifikovaných pracovních míst, uvedla mluvčí agentury CzechInvest Jana Víšková.

Foto: archiv radnice Praha 13

Vizualizace Terminálu Zličín

Článek

Česká centrála bude mít na starosti některé procesy řízení vztahů ve výrobě a distribuci osobních počítačů v regionu. Bude tak doplňovat centrálu HP ve francouzském Grenoblu, která zůstane zachována jako hlavní kancelář skupiny pro toto teritorium. Pražské ústředí se bude skládat ze čtyř pracovních týmů - dvou inženýrských pro počítačové vybavení firem i domácností a dvou týmů pro nákup a plánování.

Česká republika v poslední době přilákala několik firem k vybudování výpočetních center. Před několika měsíci otevřela v Praze počítačové středisko pro Evropu společnost DHL. IBM zase postavila centrum pro služby informačních technologií v Brně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám