Hlavní obsah

Hardware 9/2005: Vypněte nepotřebné aplikace při spuštění Windows

Novinky, František Janouch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V "servisním" čísle Hardwaru na vás čekají nejen nové ovladače, ale rovněž užitečné tipy, triky a komentáře!

Foto: Stanislava Dvořáková

Podívat se do nebe v neratovickém kostele je jedním z nevšedních příběhů odtajněných záběrem fotografa.

Článek

Za dva týdny se příliš mnoho nových ovladačů neobjevilo, a tak vás dnes čeká poněkud "chudší" servis driverů, ale nechybí pravidelné tipy, triky, komentáře. V příštím čísle již recenze externího TV tuneru, který funguje i bez zapnutého počítače!

Servis: NVIDIA a Realtek

:: NVIDIA ForceWare 71.84 BETA 2000/XP/9X/ME

Společnost NVIDIA opět vydala nové beta ovladače ve své sekci na serveru NZONE, tentokrát upravují nejen chyby, ale přidávají nová nastavení pro režim SLI, obrazovky HDTV, 60 nových aplikačních profilů a další novinky. A jsou nečekaně k dispozici i pro starší systémy Windows 9X/ME. Stahovat můžete ODSUD.

:: Realtek AC97 Audio Codec 3.70A WHQL

:: Realtek AC97 Audio Codec 3.70A WHQLOpět zde máme něco pro majitele zvukových čipů na svých základní deskách, které jsou především z produkce Realteku a jejich kvalita nebývá příliš valná. Ale přesto, pokud disponujete čipem AC97, stáhněte si ovladače ZDE, třeba vám pomohou k zlepšení funkčnosti a zvýšení výkonu...

:: Realtek AC97 Audio Codec 3.70A WHQLOpět zde máme něco pro majitele zvukových čipů na svých základní deskách, které jsou především z produkce Realteku a jejich kvalita nebývá příliš valná. Ale přesto, pokud disponujete čipem AC97, stáhněte si ovladače ZDE, třeba vám pomohou k zlepšení funkčnosti a zvýšení výkonu...

:: Realtek AC97 Audio Codec 3.70A WHQLOpět zde máme něco pro majitele zvukových čipů na svých základní deskách, které jsou především z produkce Realteku a jejich kvalita nebývá příliš valná. Ale přesto, pokud disponujete čipem AC97, stáhněte si ovladače ZDE, třeba vám pomohou k zlepšení funkčnosti a zvýšení výkonu...:: Další ovladače

Z dnešního servisu je to vše. Seznam dalších aktuálních ovladačů (kromě dnes uvedených) naleznete v kompletním přehledu ve 2., 4. a 6. a 7. čísle magazínu Hardware.

Zdrojem odkazů pro náš aktuální servis je magazín PEGASoft.cz.

Tipy, triky, komentáře: Stop nevyžádaným programům

:: Tip: Vypněte si nepotřebné programy

Pokud vám při startu Windows po delší době od instalace systému do lišty naskákalo větší množství ikonek s nepotřebnými programy, které se spouštějí hned po startu systému (např. Nero SmartStart, RealPlayer...), můžete se jich zbavit spuštěním programu MSCONFIG.

Stačí když v okénku Start - Spustit... napíšete příkaz MSCONFIG a klepnete OK, a v záložce "Po spuštění" si již odškrtnete programy, které opravdu nepotřebujete (občas se sem nahodí i nějaký spyware, který jako ikonku v liště samosebou nevidíte).

V záložce "Služby" pak můžete vypínat i spouštění služeb, které nepatří přímo k Windows, ale tady si dávejte pozor, abyste neodstranili nějakou "životně důležitou", jejíž absence vám způsobí pád Windows do modré obrazovky.

Poté, co provedete změny, již stačí systém restartovat, a po spuštění se již nenačtou otravné aplikace, které akorát zabírají cenné megabajty v operační paměti...

:: Napište nám!

Pokud chcete ostatním čtenářům sdělit své tipy, triky, nebo komentáře, máte jedinečnou možnost. Napište nám je na adresu inHardware@seznam.cz, přičemž nejzajímavější e-maily zveřejníme. Nezapomeňte, že vaše podněty musí být z oblasti hardwaru, případně softwaru, který s hardwarem přímo souvisí (ovladače, testovací programy apod.).

Reklama

Související témata:

Související články

Hardware 5/2005: Hardwarová poradna zdarma

Hardwarová poradna se pevně zakotvila jako součást oblíbeného magazínu Hardware. Dnešek tedy není výjimkou, a tak vám přinášíme únorové vydání s rekordními...

Hardware 6/2005: Nejnovější ovladače

Po minulé absenci je zde opět magazín Hardware s nejnovějšími ovladači pro váš hardware a užitečnými tipy-triky-komentáři.

Výběr článků

Načítám