Hlavní obsah

God of War je na PC dechberoucí

Když Sony před několika lety oznámilo, že bude své nejlepší tituly vydávat i na PC, tak hodně hráčů bylo skeptických. Jedním z prvních takto vydaných titulů, který opustil exkluzivitu z konzole byl Horizon Zero Dawn, který při vydání neměl úplně nejlepší optimalizaci. Po několika dalších titulech ale přichází bravurní God of War, který je ještě lepší než v době vydání.

Upoutávka na hru God of War pro PCVideo: Playstation

 
Článek

God of War není nutné představovat. Hráči v roli Ducha Sparty – Kratose, se mydlí s bohy a jinými mytickými potvorami. To, že čtvrtý, poslední díl upozadil brutalitu a zaměřil se na lidštější stránky Kratose jsme už psali v původní recenzi, kterou si můžete přečíst níž.

God of War: Bůh války se vrací a je v té nejlepší formě

Hry a herní systémy

Zde se tedy zaměříme na to, jak dopadla PC verze této brilantní akční řežby, která v době vydání sbírala jedno ultimátní hodnocení za druhým. První dobrou zprávou je, že se verze pro PC vážně povedla. Nabízí všechny moderní technologie, podporuje ultraširoké rozlišení v poměru stran 21:9. Hráči s obřími monitory, který mají poměr stran 32:9 se bez černých pruhů neobejdou.

Vzhledem k technickému zpracování hry, která sází na dokonalou kompozici, protože se celá odehrává jakoby na jeden kamerový záběr, lze tuto maličkost odpustit. Ještě větší poměr stran by tak mohl způsobit neplechu.

Hodně nás potěšila stabilita, protože například dříve zmíněná konverze Horizonu Zero Dawn měla při vydání velké problémy. Hra neustále padala na plochu a vývojářům to trvalo docela dlouho, než hru dostali do ideálního stavu. U God of War jsme tento neduh ani jednou nezažili, a to jsme se vydali ulovit i všechny Valkýry.

Co se týká optimalizace obecně, tak ta je výborná. Hru jsme testovali na herní sestavě jak se slabší grafickou kartou RTX 2060, tak i silnou 3080 Ti. U 2060 při 4K rozlišení bylo zapotřebí spustit chytrou technologii společnosti NVIDIA zvanou DLSS, která vykresluje hru v menším rozlišení, ale pomocí strojového učení jej chytře zvětšuje, a tak hra je mnohem méně náročná. Ovšem i tak vypadá krásně.

S hratelností, designem ani hudebním doprovodem naštěstí vývojáři nic nedělali, takže zde je vše stejně skvělé, jako v roce 2018 při vydání na PS4.

God of War vyšel pro herní konzole Playstation 4 a 5 a nyní pro osobní počítače.

HODNOCENÍ: 10/10

Reklama

Výběr článků

Načítám