Hlavní obsah

Ford nabídne automobily vybavené mobilní kanceláří

Novinky, ABC News

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LAS VEGAS

Společnost Ford brzy prodá první automobily série F, které budou obsahovat bezdrátovou mobilní kancelář. První taková vozidla dodá firma počátkem příštího roku. Jejich operačním systémem je Windows XP Professional.

Článek

Vozidlo Ford F-250 Super Duty bylo představeno v úterý v Las Vegas. Akce Specialty Equipment Market Association nebyla přístupná veřejnosti, sešlo se však na ní více než 100 000 dodavatelů, kteří zde představili poslední trendy a výrobky, které míří do automobilového průmyslu.

Ford očekává, že nová vozidla uvede na trh počátkem příštího roku. Cenu výbavy v podobě bezdrátové kanceláře, tedy počítače s Wi-Fi rozhraním, tiskárnou a GPS systémem, odhadl výrobce na 3000 dolarů (asi 75 000 korun). Automobil může spolupracovat i se čtečkou kreditních karet, pro pořádání videokonferencí bude možno dokoupit i digitální videokameru.

Základem počítačového systému je přenosný počítač značky Stargate, který dobíjí automobilová baterie. Ve vozidle je notebook uložen hned za řidičem, mezi předními a zadními sedadly. Jeho součástí je dotyková obrazovka, není tedy nutné používat pro ovládání klasickou klávesnici a myš.  

"Je to robustní a odolný přístroj. Klidně vám může spadnou a zašpinit se. Pak jej pouze otřete a jste připraveni jít na schůzku," uvedl v rozhovoru pro deník ABC News Patty Dilger, představitel severoamerického automobilového průmyslu, který spolupracuje s Fordem na vývoji mobilní kanceláře.  

Operačním systémem, který vozidlo používá, je systém Windows XP Proffesional. Doprovází jej balík kancelářských programů Microsoft Office.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám