Hlavní obsah

Facebook vyřešil výpadky na svých platformách

Facebooku se podařilo vyřešit problém s nahráváním nebo odesíláním mediálních souborů, který se objevil u jeho aplikací a platforem. Oznámila to společnost v prohlášení. Ve středu mnoho uživatelů po celém světě, včetně České republiky, nemohlo posílat a dostávat obrázky, videa nebo jiné soubory přes platformy sociální sítě, včetně Instagramu a WhatsApp.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Facebook uvedl, že problém se spustil při běžné údržbě. Na mapě sestavené serverem sledujícím výpadky Downdetector.com bylo vidět, že problémy se objevily hlavně v části Evropy a Spojených států.

Firma, která získává denně desítky milionů dolarů z reklamy, odmítla odpovědět na dotaz, zda odškodní podnikatele. Při podobném incidentu v březnu firma uvedla, že zváží odškodnění inzerentů za ztráty způsobené výpadkem.

Foto: downdetector.com

Mapa zemí, kde měli lidé nejčastěji problémy s přístupem k Facebooku a dalším službám této sociální sítě (3. července 2019).

„Zdá se, že narušení je spojené s vnitřní infrastrukturou nebo problémem aplikace,“ uvedla firma monitorující celosvětový internetový provoz ThousandEyes.

Částečný výpadek otrávil uživatele největší sociální sítě na světě. Mnoho z nich si na výpadek stěžovalo na Twitteru. Problémy s Instagramem hlásilo více než 14 tisíc uživatelů, více než 7500 si jich stěžovalo na problémy s Facebookem a 1600 na WhatsApp, dodal Downdetector.

Letos v březnu postihl společnost Facebook jeden z nejdelších výpadků v její historii. Uživatelé po celém světě tehdy měli potíže s připojováním ke službám firmy více než 24 hodin. Facebook provozuje největší internetovou sociální síť na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám