Hlavní obsah

Facebook koupí startup Kustomer

Společnost Facebook v pondělí potvrdila, že koupí startup Kustomer, který se zabývá službami zákazníkům. O akvizici jako první informoval list The Wall Street Journal, podle nějž se hodnota transakce pohybuje kolem jedné miliardy dolarů (22 miliard Kč). Společnost Facebook tento údaj nepotvrdila.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Kustomer umožňuje konverzace zákazníka v různých kanálech sloučit na jednu obrazovku a zautomatizovat některé odpovědi klientům. Služby startupu už využívají sociální síť Facebook a dvě aplikace společnosti, Instagram a Messenger.

Pozor na důsledky porušování pravidel, varovala Evropská komise technologické giganty

Internet a PC

Akvizice Facebooku umožní rozšířit služby jeho platformy WhatsApp, jejíž pomocí začalo během pandemie covidu-19 více firem odpovídat na dotazy zákazníků.

Vzhledem k tomu, že příval uživatelů na platformy Facebooku oslabuje, společnost se soustředí na obchodování na internetu, od nějž si slibuje nové tržby z reklamy, napsala agentura Reuters. V květnu společnost spustila na svých platformách službu Shops, jejímž prostřednictvím mohou firmy nabízet a prodávat své produkty.

Adobe koupí za 1,5 miliardy USD platformu pro marketing Workfront

Internet a PC

Co je to startup?

Pojem startup označuje novou firmu nebo začínající projekt, jehož tvůrci jsou na samém začátku podnikání. Poprvé začal být používán před rokem 2000, kdy v zámoří vzniklo během internetové horečky mnoho takovýchto společností. V posledních letech zažívají startupy opět renesanci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám