Hlavní obsah

Emailová schránka Seznamu má neomezenou kapacitu

Novinky, mif

Seznam naděluje vánoční dárky předčasně. Uživatelům na všech šesti emailových doménách, jako je například @email.cz, rozšíří zdarma kapacitu schránky na „neomezeně“. K rozšíření schránky dojde automaticky u těch emailových účtů, které byly už jednou zvětšeny na 2 GB. Schránky s běžnou velikostí bude možné rozšířit po zaslání sms dle návodu v nápovědě služby.

Foto: Novinky

Seznam naděluje k Vánocům neomezenou kapacitu emailových schránek.

Článek

Neomezeně velká emailová schránka dovoluje přijímat nebo posílat mnohem více emailů, aniž by vzhledem k objemu posílaných dat uživatelé narazili na její kapacitu.

Zvětšení schránky však neznamená, že email odešle nebo přijme nadměrně velké přílohy. Příloha emailu může dosahovat maximálně velikosti 13 MB. S neomezeně velkou schránkou už ale nikdy nebudete muset mazat emaily.

Seznam plánuje další vylepšení

„Zvětšení emailové schránky na neomezenou velikost je jen první z řady vylepšení. Další zajímavé novinky plánujeme již na příští rok,“ řekl Novinkám Josef Šíma, produktový ředitel Seznamu.

Podle něj by jednou z dalších novinek měla být možnost archivace emailů ve stolním počítači. Tím by se Seznam přiblížil uživatelům, kteří chtějí mít zálohované emaily ve svém počítači nebo notebooku.

Novinkou bude internetová Úschovna

„Pro uživatele, kteří potřebují přenášet větší objemy dat, plánujeme spustit doprovodnou službu našeho emailu s názvem Úschovna,“ pokračuje Šíma.

Úschovna by měla dovolit uživateli uložit na internetu soubory s kapacitou několik stovek megabajtů. V emailovém účtu by poté odesílatel nastavil emailové schránky svých kolegů nebo přátel, kteří by mohli daný soubor sdílet.

„Služeb, které pracují na podobném principu jako naše připravovaná Úschovna, je mnoho. Naším cílem je však nabídnout uživatelům jednoduše přenášet momentky z dovolené, nebo dovolit pracovním týmům pracovat s velkými dokumenty pomocí internetu,“ uvedl Šíma.

Díky možnosti nastavení přístupů pomocí emailových adres, se Seznam snaží minimalizovat možné zneužití služby nejrůznějšími piráty, kteří na obdobných službách sdílejí nelegální filmy, hudbu a programy.

Seznam chystá vlastní ICQ

„Stále více si všímáme trendu, kdy uživatelé odpovídají na emaily pouze jednou větou. Abychom umožnili co nejrychlejší komunikaci, připravujeme vlastní komunikační program, který bude pracovat na principu Jabberu,“ řekl Novinkám Šíma. Jabber je obdoba ICQ.

Uživatel by ke svému instant messaging účtu mohl přistupovat jak pomocí on-line aplikace, tak díky speciálnímu programu ve svém počítači. „Všechny tyto novinky plánujeme na službách, které jsou pro uživatele zdarma,“ dodává Šíma.

Na Seznamu je v současné době zaregistrováno více než 5,8 miliónu emailových schránek. O oblíbenosti služby svědčí také výhra v anketě Křišťálová Lupa 2008, která oceňuje neoblíbenější projekty českého internetu. V kategorii nejoblíbenější email obhájil Seznam.cz již potřetí své prvenství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám