Hlavní obsah

E-mailová adresa prozradí váš charakter

– LIPSKO

Co napsat do políčka „emailová adresa“? Jakou zvolit přezdívku před zavináčem? Tohle dilema řešil každý, kdo si internetovou poštu zakládal. A podle německých psychologů v tu chvíli do hry vstoupily zásadní charakteristiky jeho osobnosti. Takže z pouhého názvu poštovní schránky prý lze zpětně vyčíst o jeho majiteli mnohé. A dokáže to většinou každý z nás.

Článek

Experti z Univerzity v Lipsku (Universität Leipzig) se zabývali vztahem mezi názvem e-mailové pošty a charakteristikami osobnosti jejího majitele. A podle doktora Mitji Backa lze z tak drobné a krátké informace, jakou je právě emailová adresa, vyčíst o člověku mnohé.

Psychologové z Lipska vyzvali skupinu stovky studentů, aby se pokusila určit osobnostní rysy šesti set lidí podle jejich e-mailových přezdívek před zavináčem. A ve většině případů se oslovení shodli a dokázali vyčíst mnohé – především otevřenost, zásadovost a narcismus osobností.

Hůře už se shodovali na extroverzi a introverzi. Adresy, které vypovídaly o lidech nejvíce, často obsahovaly tečky, čísla nebo nepravá jména. Závěry studie byly otištěny v odborném časopise Journal of Research in Personality.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám