Hlavní obsah

Chytré hodinky od Applu nabízí první prodejce. Stojí 700 000 Kč

Novinky, zgl

Apple se chystá začít prodávat svoje chytré hodinky Watch v průběhu příštího roku. Přestože většina podrobností je zatím utajována, zástupci firmy již prozradili, že mají v plánu nabídnout zákazníkům i prémiové modely. První takový nabídla americká společnost Mervis, která se specializuje na import drahých kamenů. Zájemci však budou muset sáhnout hluboko do peněženky.

Foto: Mervis

Luxusní verze chytrých hodinek Apple Watch

Článek

Novinka se nabízí zatím pouze v rámci předobjednávky. Zlatý model Apple Watch společnost Mervis doplnila luxusním páskem, který je osázen osmi řadami diamantů.

„Diamanty o celkové hmotnosti 15,14 karátu mají čistotu VS1/VS2 (mají tedy jen velmi malé nečistoty, pozn. red.) a jsou certifikované institucí GIA,“ chlubí se prodejce na svých internetových stránkách.

Dostupné během června

Že se jedná o výjimečný model, nasvědčuje i cenovka 30 150 dolarů, tedy bezmála 700 tisíc korun. Zástupci společnosti Mervis odhadují, že předobjednávky budou schopní zrealizovat v průběhu června.

Cena základního modelu Apple Watch, který nebude vybaven žádnými luxusními prvky a drahými kovy, by se během uvedení na trh v příštím roce měla pohybovat okolo 7,5 tisíce korun.

Co umí chytré hodinky od AppluVideo: archív výrobce

Chytré hodinky od amerického počítačového gigantu budou bezdrátově komunikovat s iPhonem (podporovány budou modely 5, 5c, 5S, 6 a 6 Plus) a do jisté míry suplovat jeho funkce. Bude jimi možné ovládat hudební přehrávač či na nich nechat zobrazovat upozornění kalendáře, nové zprávy a dokonce například i navigaci.

Ovládat se přitom budou pohodlně pomocí dotykového displeje, který bude podporovat stejná gesta jako iPhone nebo iPad. Chcete zvětšit fotku? Jednoduše bude stačit položit palec a ukazováček na dotykový panel a plynulým pohybem prstů od sebe snímek přiblížit.

Stejně jako nejrůznější fitness náramky budou chytré hodinky s logem nakousnutého jablka také hlídat zdravotní stav uživatele – počítat kroky, spálené kalorie apod. A když se budete málo hýbat? Jednoduše vám řeknou, že je na čase s tím něco dělat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám