Hlavní obsah

ČEZ posiluje telekomunikační služby. Koupil dva poskytovatele internetu a servis

Praha

Telekomunikační firma Telco Pro Services ze skupiny ČEZ koupila loni v prosinci tři společnosti. Jsou to poskytovatelé internetu Internext 2000 a Optické sítě a také servisní společnost Adaptivity. Uvedl to server E15.cz. Počet klientů Telca Pro Services díky nákupu zmíněných firem vzrostl zhruba o 28 000 na téměř 100 000. Cenu transakce podle serveru žádná ze stran neuvedla.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

Firmy Internext 2000, Optické sítě a Adaptivity vlastnila skupina podnikatelů, a to Radovan Kratochvíl, Radim Hájek, Zbyněk Glacner a Vratislav Hladký. Roční tržby této trojice podniků se pohybovaly kolem stovky milionů korun.

„Neplánujeme být celoplošným poskytovatelem internetu. Výstavbu směřujeme do lokalit, kde není kvalitní internetové připojení, a tam stavíme moderní optické sítě až ke koncovému uživateli. Pokud se ovšem objeví příležitosti ke koupi a když nám transakce dává smysl i cenově, jdeme do toho,“ řekl serveru k nákupu firem generální ředitel Telca Pro Services Michal Drápala.

Už loni na podzim koupilo Telco Pro Services telekomunikační firmu TelNet Holding od energetické společnosti innogy. „Součástí akvizice jsou menší lokální společnosti poskytující připojení k internetu: Magnalink, obsluhující zákazníky v Hradci Králové, a firma Cerberos, působící na Mladoboleslavsku a Liberecku. Uvedené subjekty obsluhují zhruba 20 000 zákazníků a provozují desítky kilometrů optických tras,“ řekl tehdy serveru Lupa.cz Martin Schreier z tiskového oddělení ČEZ. Cenu firmy neuvedly.

Reklama

Výběr článků

Načítám