Hlavní obsah

Česká spořitelna varuje před hackery, kteří lákají z klientů údaje

– Praha

Česká spořitelna (ČS) zaznamenala v uplynulé době první případy nového typu podvodných e-mailů, kterými hackeři lákají z klientů důvěrné údaje o nich a jejich kreditní kartě.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Útočníci vyzývají klienta k aktualizaci jeho osobních dat a údajů o kartě pod záminkou, že pokud tak neučiní, bude mu karta zablokována," uvádí na svých webových stránkách banka. Podle ní by klienti na tyto dopisy neměli reagovat a rovněž by neměli klikat na případné odkazy v nich.

Zaslané elektronické dopisy se prý snaží vyvolat zdání, že jejich odesílatelem je ČS. "Česká spořitelna však e-maily s aktivními linky nerozesílá a nikdy touto cestou nepožaduje zadání osobních údajů," zdůraznila banka.

Banka se s podobným podvodným jednáním ale nesetkává poprvé. Letos v dubnu varovala před e-maily, v kterých útočníci naváděli adresáta, aby otevřel internetovou stránku z přiloženého odkazu pod záminkou, že má v Servisu 24 Internetbanking novou zprávu banky. I v tomto případě jim šlo podle ČS o získání citlivých údajů o jejich platebních kartách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám