Hlavní obsah

Celosvětový prodej čteček elektronických knih letos výrazně klesne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celosvětový prodej čteček elektronických knih v letošním roce kvůli konkurenci v podobě počítačových tabletů výrazně klesne po předchozích pěti letech silného růstu. Předpověděla to výzkumná společnost IHS iSuppli. Prodej se podle její prognózy propadne téměř o dvě pětiny na 14,1 miliónu z loňských 23,2 miliónu.

Foto: Amazon

Elektronické čtečky

Článek

Prudký růst prodeje čteček, následovaný nynějším prudkým poklesem, je podle analytika IHS Jordana Selburna neobvyklým jevem, a to i v případě vrtkavého odvětví spotřební elektroniky.

Naznačuje to však širší trend přechodu spotřebitelů od jednoúčelových zařízení, jako jsou například čtečky a fotoaparáty, k víceúčelovým přístrojům, jako jsou tablety a chytré telefony, napsala agentura AP.

V České republice se nicméně poptávka po čtečkách elektronických knih prudce zvyšuje. Podle odhadů serveru Palmknihy.cz a dalších obchodníků si Češi letos pořídí přibližně 100 000 nových čteček, což je dvojnásobek proti loňskému roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám