Hlavní obsah

Brno má po 13 letech nový web

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Město Brno má po 13 letech nový web. Novinářům to řekl primátorčin náměstek Tomáš Koláčný (Piráti). Nejčastěji hledané informace najdou lidé hned na úvodní stránce. Novinkou jsou navigace k jednotlivým budovám magistrátu nebo virtuální prohlídky nejnavštěvovanějších pracovišť. Web je přívětivější pro zobrazení v mobilním telefonu. Při návrhu struktury město vycházelo z analýzy dat o chování uživatelů.

Foto: repro damenavas.cz

Nová sekce pro podávání návrhů v participativním rozpočtu damenavas.cz

Článek

Web podle města splňuje všechny požadavky na kybernetickou bezpečnost a přístupnost, je přehledný a graficky minimalistický. „Zaměřili jsme se na to, abychom pokud možno zkrátili veškerý obsah a aby došlo ke spolehlivé migraci veškerých dokumentů města, jako jsou zápisy ze schůzí a jednání samosprávných orgánů, rozpočty nebo městské vyhlášky a nařízení,“ uvedl Koláčný.

Chování uživatelů chce město nadále vyhodnocovat, aby mělo podklady pro další úpravy. „Navíc už nyní chystáme další kroky pro zlepšení komfortu návštěvníků. Jde především o Portál občana Brna, který výrazně posune možnosti digitální komunikace obyvatel s úřadem,“ řekl Koláčný.

Spuštěný web je největším projektem na nové webové platformě, ale není jediný. Vznikla už například nová sekce pro podávání návrhů v participativním rozpočtu damenavas.cz. Postupně se na platformu přemístí všech asi 40 webových stránek spojených s městem, dalších 29 webů mají městské části.

Příprava nového webu začala v roce 2015. Cena za celou platformu přesáhla 7,2 milionu korun. Zajištění provozu platformy s neomezeným počtem webů do srpna roku 2025 bude stát přes 8,8 milionu korun.

Foto: repro damenavas.cz

Nová sekce pro podávání návrhů v participativním rozpočtu damenavas.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám