Hlavní obsah

Desítky významných webů postihl rozsáhlý výpadek

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik webových stránek a aplikací po celém světě přestalo v úterý fungovat poté, co poskytovatel hostingu Fastly zaznamenal rozsáhlou poruchu. Nedostupné byly například stránky britské vlády či mnoha zpravodajských serverů.

Foto: Profimedia.cz

Několik webů bylo v úterý nedostupných

Článek

Fastly poskytuje služby mimo jiné pro CNN, The Guardian, New York Times, ale také platformám jako Twitch, Pinterest, HBO Max, Hulu, Reddit, Amazon či Spotify. Všechny tyto aplikace zaznamenaly v úterý problémy.

Společnost Fastly uvedla na svých webových stránkách, které fungovaly, že problém identifikovala a podařilo se jí ho opravit. Mnoho stránek ale bylo v 7:00 východního času (13:00 SEČ) stále nedostupných.

Fastly pomáhá zkrátit dobu načítání webů a poskytuje další internetové služby včetně sítě serverů. „Jejich výpadek ukazuje význam těchto hostingových společností,“ uvedl specialista na kyberbezpečnost společnosti ESET Jake Moore.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám