Hlavní obsah

Branky, pylony i vysoká rychlost. V Praze se konal velký závod dronů

– Praha/Ruzyně
Novinky, hlk

V sobotu 18. března se na pražské Ruzyni konal halový závod dronů, nebo přesněji řečeno FPV koptér, s váhovým limitem 250 gramů. Závodu Drone racing se zúčastnilo kolem 20 soutěžících.

Závody dronů v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Závod se uskutečnil v prostorách velké tělocvičny TJ Ruzyně. Celé klání začalo postavením závodní tratě, která je pro lepší viditelnost a atraktivitu pro diváky nasvícena LED osvětlením.

Trať se skládá z branek a pylonů, které závodníci se svými stroji musí proletět. Halové koptéry jsou podstatně lehčí než ty venkovní. Důvod je především ten, aby nemohly způsobit žádné škody na vybavení a byly tak co nejbezpečnější. Přesto tihle malí rychlíci dokáží letět až 80 km/h.

Před ostrým startem prošli piloti instruktáží, byla zkontrolována bezpečnost jejich strojů a mohli se začít věnovat tréninku. „Během něj se snaží co nejlépe naučit trať, aby pak v ostrém závodě dosáhli dobrých časů bez havárií,“ řekl organizátor závodu Jan Mittner.

Po cvičných letech následovala kvalifikace, během níž se piloti snažili ve dvou minutách zaletět co nejvíce kol. Nejlepší čtyři závodníci se pak utkali ve finálových letech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám