Hlavní obsah

Bluetooth klávesnice pro Nokie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nokia si pro majitele nejnovějších mobilních telefonů přichystala novinku, kterou je rozkládací bezdrátová klávesnice, která urychlí především psaní SMS zpráv a e-mailů.

Foto: Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava

Fotokoláž z první poloviny roku 2016

Článek

Nokia Wireless Keyboard se k mobilnímu telefonu připojuje bezdrátově prostřednictvím technologie Bluetooth a je typu QWERTY. Podporovány jsou v současné době jen nejnovější mobilní telefony s operačním systémem Symbian, mezi které patří Nokia 7610 a připravované modely 6260 a 6630.

Klávesnice váží 190 gramů včetně dvou AAA baterií a její rozměry jsou 262x87x13 mm v rozloženém stavu nebo 133x87x19 mm v zavřeném stavu. Klávesnici lze použít nejen pro psaní zpráv, ale např. i pro zaznamenávání poznámek nebo zadávání událostí do kalendáře.

Baterie by měly postačit na téměř 50 hodin práce a klávesnice je vybavena speciálními tlačítky pro rychlý přístup do menu telefonu a pro spuštění editoru zpráv. Teoreticky lze s ní pracovat až do vzdálenosti 10 metrů od mobilního telefonu.

Jen pro vybrané Nokie

Nevýhodou je, že klávesnici je možné připojit pouze k mobilním telefonům Nokia, a to ještě jen k některým modelům (uvedeným v úvodu článku). Pokud by klávesnice šla připojit prostřednictvím Bluetooth i např. ke kapesním počítačům PDA, rázem by stoupla její hodnota.

Novinka se v obchodech objeví v posledním čtvrtletí letošního roku, a to za odhadovanou cenu okolo 4 tisíc korun, což není vůbec málo. Již nyní si na webových stránkách Nokie můžete prohlédnout ukázkový flash.

Anketa

Využili byste bezdrátovou klávesnici i u vašeho mobilu?
Ano
45,2 %
Ne
54,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 363 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Nové Nokie budou fungovat s Eurotel GO

Od počátku příštího týdne by v rámci předplacené služby GO měly správně fungovat i nejnovější mobilní telefony značky Nokia. S těmi doposud nebylo možné...

Jak fotí megapixelová Nokia 7610?

Jednoduché digitální fotoaparáty se velice rychle staly běžnou součástí většiny mobilních telefonů. Jejich největší slabinou bylo doposud nízké rozlišení,...

Výběr článků

Načítám