Hlavní obsah

Bill Gates se na Hradě sešel s Václavem Klausem

Novinky, Ondřej Grym

Prezident České republiky Václav Klaus ve středu dopoledne přijal na Pražském hradě Billa Gatese, zakladatele společnosti Microsoft. Gates přijel do Prahy opět po roce. V ČR se tak objevil již počtvrté za deset let.

Foto: Stanislava Dvořáková

Do tmy zahalené ulice a parky města Ústí nad Orlicí se staly dějištěm nočního orientačního běhu s poetickým názvem Valentýnské motání.

Článek

Jeho dvoudenní návštěva zahrnuje mimo setkání s prezidentem republiky i schůzku s premiérem Stanislavem Grossem.

Večer Gates podepsal za Microsoft smlouvu  s Národním bezpečnostním úřadem. Ta pojednává o zpřístupnění zdrojového kódu softwaru Windows a Office české vládě. Do tohoto programu (Government Security Program) je zapojeno na 36 vlád a organizací působících po celém světě. Před podpisem smlouvy se setkal i s premiérem Stanislavem Grossem.

Bill Gates dále vystoupí s hlavním projevem na konferenci společnosti Microsoft. Kromě něj zde svou řeč přednese i prezident Klaus či současná komisařka Evropské unie Viviane Redingová.

Fórum je zaměřeno na tzv. e-government (elektronická správa), jehož cílem je poukázat na možnost spolupráce mezi soukromým a vládním sektorem při dalším vývoji e-governmentu.

Večer se Bill Gates přesune z Prahy zpět do Spojených států.

Reklama

Související témata:

Související články

Bill Gates přiletěl do Prahy

Jeden z nejbohatších mužů planety, zakladatel a předseda představenstva americké softwarové společnosti Microsoft Bill Gates přiletěl do Prahy. Jeho soukromý...

Výběr článků

Načítám