Hlavní obsah

BenQ představil nejhezčí LCD monitor současnosti

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netradiční představení LCD monitoru si připsala na své konto společnost BenQ, která svoji novinku uvedla na módní přehlídce v Miláně. Sedmnáctipalcový BenQ FP785 si to však zaslouží, neboť za svůj design získal ocenění IF Design Award 2004.

Foto: Jaroslava Svobodová

Po hereckém koncertu Hany Maciuchové lidé tleskali vestoje!

Článek

Nejelegantnější LCD monitor současnosti je jen 3,5 cm tenký a navrhl ho italský módní návrhář Roberto Cavalli. Podle výrobce se jeho design hodí jak do moderní kanceláře, tak i domácnosti, kde bude svého uživatele dobře reprezentovat.

A jaké jsou technické parametry? Velice slušné, i když v designu je přeci jen nový BenQ o něco silnější. Jas výrobce udává na 250 cd/m2, kontrastní poměr je nadprůměrných 600:1 a úhly pohledu dostatečných 170 stupňů v horizontálním i vertikálním směru.

Pro domácí uživatele může být trochu zklamání doba odezvy 25 ms, zejména když v současnosti BenQ nabízí i modely s 8 ms. Zato potěší přítomnost jak analogového, tak i digitálního (DVI) konektoru pro připojení k počítači. Za neotřelý design je však nutné si připlatit, neboť cena novinky se očekává v přepočtu okolo 19 tisíc korun.

Anketa

Oznámkujte design nového LCD monitoru
1
31,2 %
2
19,2 %
3
16,8 %
4
14,7 %
5
18,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 333 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

LCD monitory s dobou odezvy 8 ms už v září

Společnosti BenQ a ViewSonic připravují nové LCD monitory, které nabídnou dobu odezvy pouhých 8 ms. Ta už snad přesvědčí i nejnáruživější hráče akčních her,...

Výběr článků

Načítám