Hlavní obsah

Avast se sloučí s NortonLifeLockem ještě letos. Čeká se na schválení regulátora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dokončení akvizice české antivirové firmy Avast americkou softwarovou společností NortonLifeLock se 4. dubna neuskuteční a bylo odloženo na polovinu nebo konec letošního roku. Stále se čeká na to, zda fúzi schválí britský regulátor (CMA). Vyplývá to z vyjádření firem.

Foto: archív společnosti

Ilustrační foto

Článek

"Sloučení 4. dubna neproběhne. Britský regulátor jako jediný a zároveň poslední, který zbývá, zatím fúzi neschválil. V nadcházejících měsících tak bude plány na sloučení blíže přezkoumávat," řekla mluvčí Avastu Dominika Kalašová.

Britský antimonopolní úřad se obává, že transakce by mohla vést k tomu, že britští zákazníci budou mít při hledání softwaru pro kybernetickou bezpečnost horší podmínky. Transakci již naopak schválily regulační orgány USA, Německa a Španělska. Právě kvůli projednávání regulátory se uzavření transakce již na konci února posunulo na 4. dubna.

Británie zkoumá, zda akvizice Avastu nebude k újmě spotřebitelů

Software

Avast je česká nadnárodní antivirová společnost, která na trhu působí od roku 1988. Je jedním z průkopníků v oboru počítačového zabezpečení. Dodává bezpečnostní programy pro počítače a mobilní zařízení a podle odborníků se řadí ke světové špičce. Produkty Avastu využívá přes 435 milionů uživatelů po celém světě, z velké části bezplatně. Firma uvádí, že zaměstnává více než 1700 lidí a že každý měsíc zablokuje 1,5 miliardy počítačových útoků.

NortonLifeLock sídlí ve městě Tempe v americkém státě Arizona. Podnik má tržní hodnotu kolem 17,5 miliardy dolarů a dříve na trhu působil pod názvem Symantec. Sekci výrobce bezpečnostního softwaru Symantec zaměřenou na podniky a úřady ovšem v roce 2019 prodal americkému výrobci čipů Broadcom. Jeho nejvýraznějšími obchodními artikly jsou nyní antivirus Norton a produkty LifeLock na ochranu proti krádeži identity.

Český Avast dal Rusku stopku

Bezpečnost

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám