Hlavní obsah

Apple začne v pátek prodávat populární iPad v dalších zemích

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost Apple začne v pátek prodávat populární počítačový tablet v dalších zemích. Zakoupit jej bude možné od 23. července v Belgii, Nizozemsku, Irsku, Lucembursku, Rakousku, Singapuru, Hongkongu a na Novém Zélandu.

Foto: Apple, Novinky

Apple iPad

Článek

Aktuálně je iPad možné zakoupit v USA, Německu, Španělsku, Švýcarsku, Kanadě, Itálii, Francii, Velké Británii, Austrálii a Japonsku.

Oficiální zahájení prodeje iPadu v Česku Apple zatím nepotvrdil, i tak jej ale mohou zákazníci u nás sehnat. Některé internetové obchody totiž kvůli zvýšené poptávce začaly dovážet přístroje z USA. Nejlevnější verzi s 16GB pamětí je možné zakoupit za cenu okolo 15 tisíc korun.

O iPad je velký zájem 

Už nyní je podle prodejních výsledků jasné, že iPad je populárnější než oblíbený komunikátor iPhone. „Milión iPhonů jsme prodali za 74 dní. U iPadů nám ale k dosažení tohoto milníku stačila jen polovina dní,“ uvedl generální ředitel Applu Steve Jobs.

iPad se začal prodávat letos v dubnu. Za prvních 80 dní se podařilo firmě prodat tři milióny přístrojů. Před zahájením prodeje přitom Apple počítal, že tohoto milníku dosáhne až po roce. [celá zpráva]

iPadu se v tuto chvíli snaží konkurovat i další výrobci, jako je Lenovo nebo Dell. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám