Hlavní obsah

Apple za konkurenci Netflixu utratí miliardy dolarů

Společnost Apple už nechce nabízet pouze zařízení, od letošního roku se daleko více soustředí na služby. Velkou pozornost budí především chystaná novinka Apple TV+, prostřednictvím níž bude podnik s logem nakousnutého jablka konkurovat Netflixu a dalším podobným službám. Vedení firmy do nové služby napumpuje přes šest miliard dolarů (140 miliard Kč), především na nové pořady a filmy. Informoval o tom britský list Financial Times (FT).

Foto: Tony Avelar, ČTK/AP

V rámci Apple TV+ se lidé mohou těšit například na Jennifer Anistonovou či Reese Witherspoonovou.

Článek

Se službou Apple TV+ podnik vstupuje do velkého světa filmové a seriálové produkce, bude nabízet vlastní seriály, nejrůznější zábavné a hudební show a také komediální stand-upy.

Fanoušci Applu se mohou těšit na celou řadu známých osobností. V rámci Apple TV+ se totiž představí herečky Jennifer Anistonová a Reese Witherspoonová, ale také herci Steve Carell či Jason Momoa. Chybět nebude ani přední americká moderátorka Oprah Winfreyová. Na bližší informace o ceně a dostupnosti Apple TV+ si však budeme muset ještě počkat.

Apple dříve uváděl, že streamovací službu s vlastním obsahem spustí na podzim, podle zprávy FT ale firma plánuje službu zprovoznit v následujících dvou měsících, ještě před spuštěním televize Disney+, které je naplánováno na 12. listopadu.

Cílem tak vysokého rozpočtu je snaha rychle dohnat konkurenty, jako jsou Netflix, Disney či televizní síť HBO, kterou vlastní společnost AT Výrobce telefonů iPhone už připravuje vstup do médií několik let a v roce 2017 kvůli tomu přijal dva známé vysoké představitele společnosti Sony Pictures Television Jamieho Erlichta a Zacka Van Amburga. Oba na začátku dostali na první rok slíbenou na tvorbu vlastního obsahu jednu miliardu dolarů, od té doby však tento slib už podle zdrojů FT přesáhl šest miliard USD.

Knihovna s vlastními programy

Apple plánuje vytvořit "knihovnu" s vlastními programy, aby posílil v konkurenci zavedených televizí v čele s Netflixem. Jeho letošní rozpočet ale zůstává pod očekávanými výdaji Netflixu, který plánuje letos za vlastní tvorbu vydat 15 miliard USD.

Cenu za vlastní televizi Apple zatím nezveřejnil. Podle agentury Bloomberg plánuje vybírat měsíční poplatek 9,99 dolaru. To je o tři dolary více, než by měla stát služba Disney+.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám