Hlavní obsah

Apple uvede svou první reality show. Bude o mobilních aplikacích

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple se chystá uvést svou první reality show. O čem pořad zvaný Planet of The Apps bude? Anglicky hovořící čtenáři patrně už tuší, že především o aplikacích. Americký počítačový gigant však celou řadu detailů o pořadu zatím ještě tají.

Foto: archív tvůrců

Reality show ponese název Planet of The Apps

Článek

První zmínky o projektu Planet of The Apps se objevily už v polovině loňského roku. Zástupci amerického počítačového gigantu totiž vypsali konkurz na účinkující, všechny důležité detaily se však snažili držet ještě pod pokličkou.

Jak upozornil server The Verge, natáčení jednotlivých dílů je již u konce a celý projekt se tak nyní posouvá směrem k postprodukci.

Kdy přesně bude na webu či televizních obrazovkách show k vidění, zatím zástupci Applu neprozradili. Lze nicméně předpokládat, že detaily budou odhaleny letos v červnu. Právě tehdy se totiž koná vývojářská konference WorldWide Developer Conference (WWDC).

Anglický trailer k pořadu Planet of The Apps

V kuloárech se nicméně hovoří i o tom, že show bude k dispozici jen pro předplatitele. Americký počítačový gigant ji totiž může zařadit jako prémiový obsah do Apple Music. Je tedy vcelku možné, že se k jednotlivým dílům dostanou pouze předplatitelé.

A o čem vlastně Planet of The Apps bude? Půjde o kombinaci dokumentární minisérie a reality show. Tvůrci se jednak budou snažit ukázat, jak vypadá samotný proces vytváření nějaké aplikace či hry, jednak nechají diváky nahlédnout pod pokličku toho, jak se vytvářejí jejich oblíbené programy pro klasické počítače i chytré telefony.

Fanoušci podobných konceptů a pochopitelně i produktů s logem nakousnutého jablka se mohou také těšit na doslova hvězdnou porotu. Součástí týmu je totiž například i známý rapper Will.i.am.

Obří výhra nechybí

Samozřejmě nechybějí ani lidé od fochu, kteří soutěžícím naopak poradí, kde dělají ve vývoji chyby a co by mohli dělat jinak, aby měli vyšší šanci zaujmout masy. Zkrátka všechno, co k opravdové reality show patří.

A odměna pro vítěze? Nejšikovnější vývojář, případně celý tým, si od Applu odnese deset miliónů dolarů, tedy více než 250 miliónů korun.

Pokud se s vidinou snadného zisku chcete vrhnout rychle na učení programování, je už ale pozdě. Jak již bylo zmíněno výše, série Planet of The Apps je již natočena. Čeká se už jen na to, až Apple oficiálně oznámí datum premiéry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám