Hlavní obsah

Apple spustil vlastní on-line televizi. Lidé ji mohou získat zadarmo

Novinky, mif

V pátek oficiálně odstartovala dlouho očekávaná služba Apple TV+, za kterou stojí stejnojmenný počítačový gigant. S novou on-line televizí půjde Apple proti zavedené konkurenci, jako je například Netflix či HBO Go. Lidé novinku v případě pořízení nějakého zařízení s logem nakousnutého jablka budou moci získat úplně zadarmo.

Foto: Eduardo Munoz, Reuters

Šéf Applu Tim Cook

Článek

Se službou Apple TV+ americký počítačový gigant vstupuje do velkého světa filmové a seriálové produkce, bude nabízet vlastní seriály, nejrůznější zábavné a hudební show a také komediální stand-upy.

Nejen na televizní obrazovky. Apple míří i do kin

Internet a PC

Podnik přitom plánuje, že každý měsíc bude přibývat nový obsah. Právě zajímavý obsah bude v nadcházejících měsících velmi důležitý. Neboť pokud nedovede Apple dostatečně zaujmout, neporazí Netflix ani s příznivější cenovkou.

Toho si je vedení amerického počítačového gigantu dobře vědomo, a tak již nyní najalo celou řadu známých osobností. V rámci Apple TV+ se totiž představí herečky Jennifer Anistonová a Reese Witherspoonová, ale také herci Steve Carell či Jason Momoa. Chybět nebude ani přední americká moderátorka Oprah Winfreyová.

Foto: Tony Avelar, ČTK/AP

V rámci Apple TV+ se lidé mohou těšit například na Jennifer Anistonovou či Reese Witherspoonovou.

Levnější než konkurence

Apple TV+ je nabízena za měsíční předplatné 139 Kč, ale to až po uplynutí sedmidenního zkušebního období. Uvedená částka je přitom za rodinný účet, který může využívat až šest lidí najednou.

Srovnatelná nabídka vyjde v případě Netflixu na 319 Kč, takový účet pak mohou využívat až čtyři lidé najednou. V případě jednotlivce vyjde předplatné u Netflixu na 199 Kč měsíčně, což je stále více než v případě Applu.

HBO Go už nebude nejlevnější, bude dražší než Apple TV+

Internet a PC

Levnější je teoreticky HBO Go, i když ne na dlouho. Podnik totiž chce původní cenu 129 Kč na konci listopadu zvýšit na 159 Kč. Ospravedlňuje to tím, že významně rozšíří nabídku filmů a seriálů z vlastní produkce.

Sluší se také podotknout, že k zakoupení vybraných výrobků s logem nakousnutého jablka získají lidé přístup k nové televizní službě Apple TV+ úplně zadarmo na rok. Stačí si koupit iPhone, iPad, iPod Touch, Mac nebo multimediální centrum Apple TV.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám