Hlavní obsah

Apple má vlastní čisticí hadřík. Cena je absurdní, čeká se na něj měsíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čistit elektroniku je záhodno, aby správně fungovala a dlouho vydržela. Toho si je patrně vědoma společnost Apple, která svou nabídku rozšířila o nový čisticí hadřík. Cenu však nastavila absurdně vysoko, případní zájemci si navíc na novinku budou muset počkat déle než měsíc.

Foto: repro Apple.cz

Čisticí hadřík od Applu

Článek

Čisticí hadřík určený pro otírání displejů se objevil v nabídce Applu tento týden, krátce po premiéře nových MacBooků Pro. Jeho uvedení ale připomíná premiéru Macu Pro, kdy si Apple nechal za doplňkovou sadu čtyř koleček k počítači připlatit 20 990 Kč.

Tak hluboko do kapsy si v případě čisticího hadříku případní zájemci nebudou muset sáhnout, nicméně pořizovací cena 590 Kč působí stejně absurdně. Podobné utěrky z mikrovlákna, které se chlubí nanoochranou, se totiž běžně prodávají za méně než sto korun.

Foto: repro Apple.cz

Apple má v nabídce i kolečka k Macu Pro za 20 990 Kč.

Apple nasadil u nových MacBooků Pro vyšší cenovky

Hardware

Pravda nicméně je, že na sobě nemají logo nakousnutého jablka. „Měkkým čisticím hadříkem z neabrazivního materiálu bezpečně a účinně očistíš jakýkoli displej Apple včetně skla s nanotexturou,“ láká Apple na novinku ve svém oficiálním internetovém obchodu.

V přehledu je i seznam kompatibilních zařízení, což působí také úsměvně. V případě iPhonů totiž podporované modely končí u iPhonu SE první generace. Pokud tedy stále ještě vlastníte iPhone 5S či starší, neměli byste raději hadřík používat, není totiž oficiálně kompatibilní.

Co bude po iPhonech 13? Další várka novinek od Applu

Hardware

Naopak další důležité informace se lidé v nabídce vůbec nedočtou – jisté tak není například to, jak je hadřík ve skutečnosti velký.

A zjistit to v dohledné době možné bohužel nebude. Apple totiž při současném objednání uvádí dobu dodání až na konci listopadu. Že se běžně čeká na elektroniku kvůli nedostatku čipů a velkému zájmu fanoušků klidně i několik měsíců, jsme si zvykli. Hadřík by ale Apple opravdu skladem mít mohl, jeho výroba zase tolik složitá není.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Levné iPhony 13 zmizely z obchodů

Nový iPhone 13 Pro i jeho větší bratříček 13 Pro Max jsou beznadějně vyprodané již od konce září – lidé je skoupili prakticky hned, jak se objevily na pultech...

Výběr článků

Načítám