Hlavní obsah

Apple kvůli kolísání rublu zastavil internetový prodej v Rusku

Americká společnost Apple zastavila kvůli extrémním výkyvům směnného kurzu rublu internetový prodej v Rusku. Firma to uvedla v úterním sdělení a dodala, že nyní na ruském trhu zvažuje přecenění zboží.

Foto: apple.ru

Článek

Ruský rubl v úterý prudce oslabil a přiblížil se až k hranici 80 rublů za dolar. Později se ale zotavil a dostal se k 67 rublům s denní ztrátou méně než tři procenta. Propad kurzu měny ale nedokázalo zastavit ani překvapivé prudké zvýšení úrokových sazeb, k němuž sáhla ruská centrální banka.

„Kvůli extrémní fluktuaci kurzu rublu není náš internetový obchod v Rusku nyní k dispozici, přezkoumáváme ceny. Omlouváme se zákazníkům za obtíže,“ uvedla firma v prohlášení.

Kvůli silnému oslabení rublu je iPhone v zemi výrazně levnější. Apple již minulý měsíc nakrátko internetový obchod uzavřel a zvýšil v Rusku cenu svého přístroje iPhone 6 o 25 procent, uvedla ruská agentura Lenta.

Akcie Applu po oznámení klesly o procento.

Reklama

Související témata:

Související články

Apple vzkřísí menší iPhone

Nové iPhony 6 uzavřely éru tradičních malých jablečných smartphonů. Jak se ale zdá, nad menšími chytrými telefony ještě společnost Apple nezlomila definitivně...

Výběr článků

Načítám