Hlavní obsah

Američanů s přípojkou k internetu přibývá pomalu

Počet Američanů, kteří si do svých domovů nově pořizují internet, se zpomaluje. Analytici očekávají, že podobný trend bude pokračovat i v příštích několika letech.

Článek

Američané jsou podle analytiků internetem téměř nasyceni. Přibližně 64 procent z nich totiž vlastní nějaký druh připojení ke světové síti, což je o dvě procenta více lidí než loni.

Společnost Parks Associates, která se na tomto nejnovějším průzkumu podílela, soudí, že do roku 2009 vzroste počet Američanů připojených k internetu o pouhá 3 procenta.

Z průzkumu dále vyplynulo, že přibližně 42 procent z Američanů, kteří vlastní přípojku k internetu, využívá širokopásmového přístupu. Asi 22 procent pak ze sítě čerpá informace přes mnohem pomalejší dial-up. Dalších 13 % se na internet dostává z práce, knihovny či kaváren.

"Mnoho lidí je však mimo síť, je těžké uvěřit tomu, že nepoužívají ani e-mail," komentovali zástupci Parks Associates fakt, že kolem 23 procent Američanů internet vůbec nepoužívá.

Podle Parks Associates je mezi oněmi 23 procenty velká skupina lidí, kteří jsou vybaveni moderními typy televizních panelů a domácích zábavních systémů, avšak počítače jako takové spíše odmítají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám