Hlavní obsah

Amazon ukončil byznys s e-booky v Číně

Šanghaj

Americká společnost Amazon od čtvrtka přestane dodávat čtečky elektronických knih Kindle maloobchodníkům v Číně a v příštím roce ukončí provoz svého čínského obchodu s e-booky. Firma to ve čtvrtek oznámila na platformě WeChat.

Foto: archív výrobce

Čtečka Kindle od Amazonu (ilustrační foto)

Článek

Obchod Kindle China ukončí prodej elektronických knih v polovině příštího roku. V roce 2024 pak Amazon odstraní svou aplikaci Kindle z čínských obchodů s aplikacemi. Podle firmy tyto kroky nejsou důsledkem tlaku ze strany čínské vlády ani cenzury.

Společnost Amazon rovněž uvedla, že upravuje strategické zaměření svých aktivit a že její ostatní podnikatelské činnosti v Číně budou pokračovat. Aktivity firmy v Číně zahrnují internetový prodej zahraničního zboží či reklamní a cloudové služby, uvedla agentura Reuters.

Amazon se tak připojil k řadě západních internetových podniků, které v posledních měsících omezují aktivity v Číně, kde se vláda snaží získat větší kontrolu nad obsahem na internetu.

"Zůstáváme věrni svým zákazníkům v Číně. Jakožto globální podnik pravidelně přehodnocujeme svou nabídku a provádíme úpravy," uvedl Amazon. "V rámci svého podnikatelského portfolia v Číně budeme nadále inovovat a investovat tam, kde to může mít pro naše zákazníky přínos," dodal.

Dopady regulace. Čínští technologičtí giganti zruší letos desítky tisíc míst

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Tvrdé dopady sankcí, Huawei dál ztrácí

Čínské společnosti Huawei Technologies klesly v prvním čtvrtletí tržby o 13,9 procenta na 131 miliardy jüanů (461,6 miliardy Kč). Nové oblasti podnikání totiž...

Výběr článků

Načítám