Hlavní obsah

Amazon nabídl nový vyhledávač

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známé internetové knihkupectví Amazon, které patří mezi celosvětově nejnavštěvovanější internetové stránky, se rozhodlo pustit se do boje s Googlem a spustit vlastní fulltextový vyhledávač.

Foto: NPÚ

hrad Rožmberk

Článek

Nová vyhledávací služba A9.com to však na přeplněném trhu internetových vyhledávačů nebude mít vůbec snadné. Hlavním trumfem oproti konkurenci je speciální uživatelské rozhraní sestávající z několika panelů, které umožní hledat současně nejen na webových stránkách, ale i v obrázcích, v encyklopedii, v celosvětové databázi filmů IMDb.com nebo např. v nabídce knih.

Uživatel si přitom sám může jednotlivé panely zapínat a vypínat podle potřeby. Čím větší monitor a rozlišení má nastavené, tím může hledat ve více zdrojích najednou. Po kliknutí na ikonu "Site info" zobrazí A9.com u webových stránek také např. jejich rychlost a relevantní stránky.

:. Příklad panelového vyhledávání na A9.com

Po registraci nabídne nový vyhledávač na výběr z několika barevných schémat a poskytne historii hledaných výrazů. Navíc je možné zadat si vlastní bookmarky.

Vyhledávač A9.com má však proti Googlu jednu obrovskou slabinu. Tou je výrazně pomalejší vyhledávání a načítání stránek, což je daní za panelový způsob práce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám