Hlavní obsah

Získejte slevu 500 Kč, zkoušejí podvodníci nový trik

Novinky, mif

Nová vlna nevyžádaných e-mailů se jako lavina začala šířit českým internetem. Podvodníci se tentokrát vydávají za zaměstnance společnosti Eni, která provozuje tuzemskou síť čerpacích stanic Agip. Důvěřivce lákají na slevu na pohonné hmoty, místo toho se ale z lidí snaží vytáhnout peníze.

Foto: Novinky

Podvodné stránky, které se snaží vzbudit dojem, že jsou akční prezentací společnosti Eni.

Článek

Novinky na novou podvodnou kampaň upozornilo hned několik čtenářů.

„Natankujte za 1000 Kč, zaplaťte pouze 500 Kč,“ lákají podvodníci v nevyžádané zprávě. Ta je psána překvapivě dobrou češtinou až na výjimky bez větších gramatických chyb. Navíc v době, kdy pohonné hmoty zdražují, může tato nabídka zlákat nejednoho motoristu.

Foto: Novinky

Podvodná e-mailová zpráva

„Slevový kupón na nákup pohonných hmot v hodnotě 1000 Kč můžete uplatnit od 1. března 2015 do 31. března 2015 na jakékoliv z našich více než 120 čerpacích stanic na území České republiky. Kupóny lze sčítat. Pokud tedy nakoupíte například pohonné hmoty za 2000 korun, při použití dvou kupónů zaplatíte pouze 1000 Kč!“ lákají dále podvodníci.

Součástí e-mailu je i odkaz na podvodné stránky, které vypadají jako skutečná reklamní prezentace tankovacích stanic Agip. Pozornější uživatelé si však mohou všimnout, že nevede na skutečné stránky společnosti, tedy eni.com, ale na agipcz.com.

Za kupón chtějí zaplatit 

Jediné, co musejí lidé pro získání slevy údajně udělat, je vyplnění jména a e-mailu, na který jim bude sleva zaslána. Hned v dalším kroku se však dozvědí, že voucher je v hodnotě 1000 Kč a je nutné za něj zaplatit dopředu 500 korun na účet.

A právě v tom je zakopaný pes, lidé zaplatí 500 korun a žádnou slevu nakonec uplatit nebudou moci. Jak Novinkám potvrdil zdroj ze společnosti Eni, provozovatel čerpacích stanic nemá s celou akcí nic společného.

Lidé by tedy rozhodně v žádném případě neměli za kupón platit. Jde o podvod.

Reklama

Výběr článků

Načítám