Hlavní obsah

Z eBay bylo ukradeno 145 miliónů hesel

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Největší aukční server světa eBay postihl kybernetický útok. Při něm se pirátům podařilo odcizit 145 miliónů hesel. Zástupci firmy nyní dotčené uživatele budou vyzývat ke změně svých přístupových údajů, uvedl server Mashable. Útok se měl uskutečnit už na přelomu února a března, zástupci firmy však o něm informovali až tento týden.

Foto: repro eBay

Největší aukční server světa eBay

Článek

„Uživatele budeme vyzývat ke změnám hesel kvůli kybernetickému útoku, který ohrozil databázi se šifrovanými hesly a další údaje,“ stojí v prohlášení společnosti. Do vnitřní sítě se kyberzločinci dostali pomocí odcizených zaměstnaneckých účtů.

Kromě šifrovaných hesel se tak dostali podle vyjádření eBaye také k e-mailovým adresám, uživatelským jménům, fyzickým adresám, telefonním číslům a datům narození. Údaje týkající se financí však odcizeny údajně nebyly.

„Neexistuje žádný důkaz, že by byly jakékoliv finanční informace zpřístupněny útočníkům nebo jinak ohroženy. Přesto nyní činíme veškerá opatření, abychom chránili naše zákazníky,“ uvedla pro server Mashable mluvčí společnosti eBay Amanda Millerová.

Platební brána PayPal je prý v bezpečí

Uživatelé se podle ní nemusí obávat zneužití údajů týkajících se platební brány PayPal, kterou eBay vlastní. Pomocí ní probíhají platební transakce nejen na tomto aukčním serveru, ale také na mnoha dalších.

„PayPal data jsou uložena odděleně v zabezpečené síti a všechny finanční informace týkající se těchto účtů jsou zakódovány,“ konstatovala mluvčí.

Zároveň dodala, že obezřetní by měli být lidé, kteří používají stejná hesla pro více internetových účtů. Aby k nim nezískali počítačoví útočníci přístup, měli by je z preventivních důvodů také změnit.

Anketa

Vyprovokovaly vás poslední zprávy o hackerských útocích ke změně přístupových údajů k vašim službám na internetu?
Ano
27,8 %
Ne
72,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 880 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám