Hlavní obsah

Naše počítače napadli hackeři, přiznala FIFA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Curych

Mezinárodní fotbalová federace se stala obětí hackerského útoku, který se odehrál letos v březnu. Informace, které hackeři získali, začnou podle listu The New York Times v příštích dnech zveřejňovat různá evropská média. FIFA útok na své počítačové systémy odsoudila.

Foto: Vincent Thian, ČTK/AP

Předseda FIFA Gianni Infantino

Článek

„Jsme znepokojeni skutečností, že byly nelegálně získány určité informace,” uvedla federace v prohlášení.

Předseda FIFA Gianni Infantino agentuře AP řekl, že už byl s uniklými informacemi konfrontován. Čeho se týkaly, však neuvedl. „Na otázky, které jsme dostali, jsme odpověděli,” uvedl šéf světového fotbalu.

„Mou prací je diskutovat, komunikovat, vyměňovat si dokumenty, návrhy, náměty, cokoli o spoustě a spoustě témat. Jinak se nikam nedostanete. Pokud bych měl zůstat doma, s nikým nemluvit a nic nedělat, jak bych mohl vykonávat svou funkci dobře? Takže pokud je tohle podáváno jako něco špatného, nemohu toho udělat víc než odvádět svou práci upřímně a profesionálně a snažit se hájit zájmy fotbalu,” řekl Infantino, který stojí v čele FIFA od předloňského února. Bývalý generální sekretář UEFA nahradil ve funkci zkompromitovaného Seppa Blattera.

Počítače FIFA napadli hackeři už v roce 2016, což vedlo ke zveřejnění informací o vyšetřování dopingu a výsledků testů. Američtí vyšetřovatelé před pár dny uvedli, že za tímto útokem stála ruská zpravodajská služba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám