Hlavní obsah

Izraelské vládní weby se staly terčem série hackerských útoků

– Jeruzalém

Od středečního zahájení izraelské letecké ofenzívy na palestinské pásmo Gazy se weby izraelské vlády staly terčem 44 miliónů pokusů o přístup ze strany hackerů. Informoval o tom izraelský ministr financí Juval Steinitz. Zdůraznil, že prakticky všechny tyto útoky byly neúspěšné. Jen v jednom případě byl podle jeho slov jeden z vládních serverů zablokován, ale pouze zhruba na deset minut.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Ministr prohlásil, že útoky přicházely z nejrůznějších zemí z celého světa, většinou prý však z Izraele a z palestinských území. Nárůst oproti jinému období je očividný - v minulosti izraelské úřady denně registrovaly jen několik stovek hackerských pokusů.

"Izraelská vláda nyní bojuje na druhé frontě - na frontě počítačových útoků. Naši odborníci budou dále blokovat milióny takových útoků," řekl Steinitz. Izrael se podle něj v posledních letech vybavil moderními počítačovými obrannými systémy.

Údajní členové hackerského sdružení Anonymous o víkendu na Twitteru ohlásili, že jako odvetu za izraelské nálety na pásmo Gazy zahájili útoky proti internetovým stránkám 700 izraelských státních i soukromých institucí. Podařilo se jim údajně zablokovat servery desítek izraelských organizací a jedné velké izraelské banky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám