Hlavní obsah

Hackeři zveřejnili další jména nevěrníků, nechybějí ani poslanci či celebrity

Těžkou zkouškou procházejí v těchto dnech manželské páry po celém světě v důsledku zveřejnění databáze se jmény statisíců záletníků, kteří využívali služeb kanadského seznamovacího serveru Ashley Madison. Hackerský tým zvaný The Impact Team zveřejnil v minulých dnech milión osobních údajů o uživatelích neřestných služeb, druhá várka se na internetu objevila ve čtvrtek.

Foto: Bobby Yip, Reuters

Zakladatel seznamky Ashley Madison Noel Biderman na fotografii z roku 2013

Článek

Nevěra je teď hlavním tématem sociálních sítí, uvedla v pátek agentura AP. Postižení se svěřují s prohřešky svých protějšků, mezi nimiž jsou poslanci parlamentů a televizní celebrity. Problémy začínají mít zastupitelé v Británii a Izraeli, jejichž kontaktní e-mailová adresa se objevila v databázi hříšníků. Seznam uživatelů služby Ashley Madison hackeři ukradli na serverech společnosti Avid Life Media, který seznamovací server provozuje.

V USA se zatím největší obětí stal Josh Duggar, populární televizní mravokárce a obhájce rodinných hodnot. Když se objevily informace, že byl na serveru Ashley Madison častým hostem, Duggar pod tlakem důkazů nevěru přiznal. „Jsem největší pokrytec na světě,” kál se sedmadvacetiletý nešťastník.

Rozvodoví právníci si mnou ruce

Podle agentury AP přistupovali na seznamovací server pracovníci amerických vládních agentur přes úřední počítačové sítě. Výjimkou prý nebyli ani zaměstnanci Bílého domu.

Novináři nyní ve zveřejněných seznamech horečně hledají známá jména. Práci mají těžkou, protože mnozí využívali seznamovacích služeb pod smyšleným jménem nebo s přezdívkou. Někteří z přistižených tvrdí, že jejich jméno či internetový účet byl zneužit.

Radost mají z úniku informací rozvodoví právníci. „Jsou to Vánoce v létě,” řekl novinářům advokát Steve Mindel z Los Angeles. „Brzy to všechno vyplave na povrch a rozvodová stání budou přibývat,” pochvaloval si právník.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám