Hlavní obsah

Hackeři pronikli do e-mailu FBI a rozeslali tisíce zpráv

Neznámým hackerům se v sobotu podařilo dostat do jedné ze schránek elektronické pošty Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI). Uvedla to agentura Bloomberg. Podle organizace Spamhaus Project, která se zabývá kybernetickými hrozbami, hackeři rozeslali z oficiální schránky FBI desítky tisíc vzkazů. Úřad potvrdil, že jeho schránka byla napadena.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Situace se vyvíjí a nemůžeme nyní poskytnout další detaily,“ uvedl FBI.

Podle poradenské společnosti BlueVoyant, jež se zabývá kybernetickou bezpečností, byla napadena schránka, která slouží FBI pro komunikaci s veřejností a neobsahuje tajné dokumenty.

FBI má vedle toho síť elektronické pošty, kterou používá pro rozesílání důvěrných a tajných informací. Do této sítě se podle společnosti hackerům nepodařilo dostat.

V elektronickém dopise hackeři varují před domnělým kybernetickým útokem, který přisuzují známému americkému expertovi na kybernetickou bezpečnost Vinnymu Troiovi. E-maily ale neobsahují software, který by mohl poškodit počítač příjemce. Organizace Spamhaus Project se proto domnívá, že cílem útoku bylo buď poškodit Troiovu pověst, či zahltit systémy FBI odezvou od vyplašených příjemců zprávy.

Reklama

Výběr článků

Načítám