Hlavní obsah

Bez antivirového programu se neobejdeme

Novinky, Petr Blažek (Zdroj: eset.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - 93 procent uživatelů internetu používá na svém počítači antivirový software – vedle České republiky to platí třeba i ve Velké Británii.

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto

Článek

Společnost Experian zveřejnila výsledky svého výzkumu veřejného mínění, zaměřeného na postoje obyvatel Velké Británie k počítačové bezpečnosti. Ukázalo se, že klíčové bezpečnostní opatření, tedy antivirový software, používá 93 procent Britů. Přesně stejný výsledek vyplynul z obdobného průzkumu, který v říjnu 2014 provedl Seznam.cz ve spolupráci se společností ESET.

Mezi antivirovými programy – vzhledem k narůstajícímu množství různých technologií pro ochranu před hrozbami je namístě označovat je jako bezpečnostní řešení – jsou však velké rozdíly. Ukázal to například aktuální test nezávislé organizace Dennis Technology Labs.

Nejlepší ochranu před hrozbami ze všech testovaných produktů poskytuje bezpečnostní řešení ESET Smart Security. Toto řešení bylo v testu Dennis Technology Labs jediné, které dokázalo ochránit před všemi hrozbami. Na druhém místě se z pohledu poskytované ochrany umístila bezpečnostní řešení Norton Security, 360Safe Internet Security a Kaspersky Internet Security. Tato řešení nedokázala shodně v jednom případě zachytit škodlivý kód, takže došlo ke kompromitaci chráněného počítače.

Řešení ESET Smart Security uspělo také v dalších testech: podle renomované organizace AV-Comparatives má nejlepší ochranu před phishingem, tedy před pokusy vylákat z uživatele jeho citlivá data, například přihlašovací nebo platební údaje. Podle jiného testu AV-Comparatives má navíc nejnižší systémové nároky: zpomaluje běh počítače nejméně ze všech bezpečnostních řešení, která jsou běžně dostupná na trhu.

Nejnovější verze ESET Smart Security obsahuje zcela novou technologii Botnet Protection. Ta chrání počítač před tím, aby se stal součástí botnetu, tedy sítě počítačů, které bez vědomí majitelů ovládají internetoví zločinci. Další inovací v ESET Smart Security je rozšíření technologie Exploit Blocker o podporu Javy, na níž směřuje drtivá většina pokusů o zneužití bezpečnostních děr.

Související témata:

Výběr článků

Načítám