Hlavní obsah

Avast upekl miliardový obchod. Prodá divizi pro kontrolu mobilů rodiči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Česká antivirová společnost Avast prodá svou divizi Family Safety Mobile zaměřenou na rodičovskou kontrolu mobilních telefonů americké firmě Smith Micro Software za 66 milionů dolarů (1,46 miliardy Kč). Akvizice by měla být dokončena v polovině letošního dubna. Informoval o tom Avast v tiskové zprávě.

Foto: Avast

Logo společnosti Avast

Článek

Portfolio prodávané divize zahrnuje mimo jiné funkce určování polohy, filtrování obsahu a správu času, který děti na mobilním zařízení stráví. Obě firmy navázaly strategické partnerství.

„Po akvizici vznikne přední poskytovatel softwarového řešení rodinné bezpečnosti pro mobilní operátory. Sloučí se dva vysoce zkušené a talentované týmy vývojářů,” řekl šéf společnosti Smith Micro William Smith.

Avast loni zvýšil zisk na 7,8 miliardy korun

Ekonomika

Populární antivirus z Česka

Na konci 80. let vytvořili dva čeští počítačoví nadšenci Eduard Kučera a Pavel Baudiš program, který nazvali anti-virus advanced set (AVAST). Ten se za svou existenci stal velice populárním. Jedním z důvodů je jistě fakt, že jej firma pro domácí a nekomerční využití nabízí zadarmo. Program je vybaven povedeným uživatelským rozhraním, které je velice intuitivní.

Hledat viry a spyware na pevném disku můžete jednoduše přímo z okna programu, k dispozici je ale i možnost plánování automatického prohledávání disku nebo rezidenční štít, který hlídá bezpečnost operačního systému na pozadí při běžné práci.

Hlavní předností antiviru jsou především nízké provozní nároky, které na rozdíl od některých konkurenčních řešení zbytečně nesnižují výkon celého počítače. To ocení především majitelé starších PC, které nejsou tolik výkonné.

V současnosti je Avast druhou největší antivirovou firmou na světě. Prvenství patří firmě Symantec.

Reklama

Související články

Volný pád akcií Avastu pokračuje

Akcie české antivirové společnosti Avast se dále propadají. Na pražské burze ve čtvrtek před druhou hodinou odpoledne odepisovaly 8,7 procenta na 125 korun za...

Výběr článků

Načítám