Hlavní obsah

Kyberzločinci ukradli virtuální mince za více než 675 miliónů korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na více než 675 miliónů korun si přišli počítačoví piráti, kteří odcizili virtuální mince tether, které jsou konkurencí bitcoinů. Pikantní na tom je, že je kyberzločinci ukradli přímo ze společnosti Tether Treasury, jež má na starosti správu měny tether a vydávání nových mincí.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ke krádeži stamiliónů ve virtuálních mincích mělo dojít už minulý týden v neděli. Zástupci podniku to ale oficiálně oznámili až v noci na úterý. Detaily o samotném útoku zatím nejsou k dispozici.

Webové stránky společnosti Tether Treasury jsou od samotného útoku nedostupné.

Krádež řeší policie

Případem by se měla již zabývat policie. Vyšetřovatelé ale zatím neprozradili, zda mají nějaké stopy. Známá by však měla být podle serveru TechCrunch adresa virtuální peněženky, kam útočníci všechny odcizené peníze poslali.

Je nicméně velmi nepravděpodobné, že by se je podařilo vypátrat. Samotné peněženky totiž nejsou registrovány na konkrétní uživatele a monitorovány nejsou ani vklady či výběry, všechny transakce probíhají anonymně.

Tether patří mezi dvacet nejpopulárnějších virtuálních měn. Jedna virtuální mince má hodnotu zhruba 21 korun. V oběhu jsou aktuálně mince s hodnotou přesahující 14 miliard korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám